Na het boodschappen doen met haar zoon wordt een moeder berispt door een vreemde: “Je denkt alleen maar aan je eigen welzijn”

Janine image
door Janine

18 Februari 2024

Na het boodschappen doen met haar zoon wordt een moeder berispt door een vreemde: “Je denkt alleen maar aan je eigen welzijn”
Advertisement

Het is waarschijnlijk iedereen wel eens overkomen: de schuld krijgen van iets waar je eigenlijk niet verantwoordelijk voor was. Het kan gebeuren, vooral als de persoon tegenover je conclusies trekt zonder “het hele plaatje” te kennen. 

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van: een vreemde berispte haar flink en beschuldigde haar ervan een slechte moeder te zijn, en dat allemaal vanwege een gebaar dat de vrouw zonder kwade bedoelingen maakte. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

De berisping van de onbekende

De berisping van de onbekende

karlyukav/Freepik - Not the actual photo

Degene die in de schijnwerpers stond was een jonge moeder, Sophie, een Australische influencer. De vrouw was net klaar met boodschappen doen bij een bekende lokale supermarktketen toen ze een iemand hoorde schreeuwen. 

“Eerst besteedde ik er niet veel aandacht aan: ik dacht niet dat die woorden op mij betrekking konden hebben, er was geen reden voor”, zei de vrouw. Maar na enkele ogenblikken realiseerde ze zich dat een vreemde, een oudere dame, iets te zeggen had en dat zij het slachtoffer was van die laatdunkende woorden.

De oudere vrouw bekritiseerde een houding die zij als overdreven nalatig beschouwde: "Moeders van de nieuwe generatie zijn zo onzorgvuldig. Ze doen liever wat hen het beste uitkomt dan dat ze aan het welzijn van hun kinderen denken", had Sophie (onder andere) op geïrriteerde toon te horen gekregen.

Zodra ze zich realiseerde dat zij het doelwit was van die zware kritiek, werd ze meteen woedend.

Advertisement

Het verhaal van de jonge moeder

Het verhaal van de jonge moeder

@soph__skipper/Instagram

Sophie had geprobeerd kalm te blijven, vriendelijk te zijn, ondanks de zware oordelen die ze had gekregen. Een harde innerlijke strijd, want deze dame niet wist hoe de zaken er werkelijk voor stonden. De jonge moeder was een paar meter van haar auto vandaan gelopen en hier had ze haar zoontje achtergelaten, goed vastgemaakt aan haar gordel, om het winkelwagentje op zijn plaats te zetten.

"Ik was nog geen twee parkeerplaatsen van mijn auto verwijderd, mijn kleintje zat in de auto, goed vastgemaakt in het autostoeltje en keek vrolijk naar een tekenfilm. Ook al was het maar heel even, ik zorgde ervoor dat hij het raampje half naar beneden had: hij heeft echt niets gemist," verklaarde Sophie.

Toch had die vrouw haar behandeld als een roekeloze vrouw die haar kind in feite bijna aan zichzelf had overgelaten. Uiteindelijk had de jonge moeder zich niet langer kunnen inhouden: “ten eerste vind ik dat dit u niets aangaat, en ten tweede had u de situatie iets beter kunnen inschatten voordat u een oordeel velde, en in ieder geval had u dat op een andere toon kunnen doen”, had de moeder uiteindelijk uitgesproken.

De vrouw schreef in haar lange post dat ze het ijsje dat ze na het eten at opdroeg aan dat incident: “op een moeder die altijd haar best doet, maar toch kritiek krijgt van sommige nietsvermoedende toeschouwers. Dit ijsje is voor die vrouw: ze zou mij zeker ook hier de les over hebben gelezen”. Tot slot voegde ze een boodschap toe voor haar volgers: “vergeet niet dat je niet degenen opvoedt die jou beoordelen, maar je kinderen, dus denk aan je gezin en niet aan de oordelen van anderen”. Wat vind jij van wat er is gebeurd?

Advertisement