Oudere zus riskeert bruiloft jongere zus te verpesten: “ze heeft mijn uitnodiging afgewezen”

Janine image
door Janine

19 Februari 2024

Oudere zus riskeert bruiloft jongere zus te verpesten: “ze heeft mijn uitnodiging afgewezen”
Advertisement

Sommige gebeurtenissen staan voor liefde en eenheid, en het huwelijk is daar bij uitstek één van: twee mensen zweren eeuwige liefde, ze beloven hun leven samen door te brengen. Het kan echter gebeuren dat er “haperingen” zijn nog voor het langverwachte “ja ik wil”, zoals wanneer er wrijving ontstaat in de familie terwijl de bruiloft wordt georganiseerd.

In dit geval gebeurde helaas precies dat: de bruid en haar jongere zus kregen ruzie die ertoe leidde dat de twee vrouwen een breuk binnen hun familie veroorzaakten. Laten we eens kijken wat er precies gebeurde.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de oudere zus van de bruid

Het verhaal van de oudere zus van de bruid

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

De oudere zus van de bruid vertelt het hele verhaal. Ze besloot dit te doen via een populair forum: Reddit.

"Ik ben 40 jaar oud en mijn jongere zus is beduidend jonger dan ik: ze is pas 25”, begint de vrouw te schrijven. Vervolgens onthult ze dat haar jeugd heel moeilijk is geweest sinds haar zusje er was: haar kleren, speelgoed en nog veel meer werd haar afgenomen om aan de nieuwkomer te geven.

Ze beschrijft dit en ander gedrag als goede voorbeelden om het trauma te verklaren dat ze als jong meisje heeft ervaren. Ze vertelt verder over het aanstaande huwelijk van haar zus: "Na wat ik in de loop der jaren heb meegemaakt, heb ik een soort intolerantie ontwikkeld tegenover kinderen, ik heb ze niet graag in mijn buurt. Dus ik ging ervan uit - omdat ik was uitgenodigd voor de bruiloft - dat er geen kinderen bij zouden zijn”, vervolgt de 40-jarige. 

Het liep echter helemaal anders dan ze dacht: er zouden kinderen zijn, en veel ook.

Advertisement

De ruzie tussen de twee zussen

De ruzie tussen de twee zussen

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

"Ik was perplex toen ik me realiseerde dat een klein meisje het bloemenmeisje zou zijn en een jongen de bruidsjonker, dus vroeg ik mijn zus om opheldering”, vertelt de vrouw.

De 25-jarige wees haar er duidelijk op dat er naast deze twee kinderen ook kinderen van andere stellen onder de gasten zouden zijn. Op dat punt raakte de oudere zus erg overstuur: "Ik kreeg te horen dat ze mijn gevoelens kon begrijpen, dat ze medelijden met me had... in elk geval zou een bruiloft zonder kinderen voor haar onvolledig lijken, dus als ik er liever niet bij was, kon ik niet gewoon niet komen”.

Dat gesprek deed de oudere vrouw terugdenken aan hoe ze altijd anders was behandeld door haar zus, het bracht nare herinneringen bij haar naar boven en dus besloot ze haar woede te uiten. Ze heeft op Facebook het hele verhaal verteld: als gevolg van haar bericht zeiden veel mensen dat ze niet naar de bruiloft zouden komen, tenzij ze opnieuw in het evenement zou worden opgenomen.

Veel mensen reageerden op verhaal van de vrouw op Reddit, hier zijn enkele van de reacties.

De reactie van de gebruikers van Reddit

"Ik vind niet dat je slechter behandeld werd dan je zus, in feite zijn de voorbeelden die je gaf om uit te leggen wat volgens jou slecht ouderschap zou moeten voorstellen volledig misplaatst. De kleren van een oudere zus aan de jongste geven is gewoon besparen en geen slecht ouderschap, hetzelfde geldt voor speelgoed", schreef een gebruiker.

"Als je het perspectief omdraait, besef je dat je zusje altijd genoegen heeft moeten nemen met je gebruikte spullen! En bovenal heeft je zus de uitnodiging helemaal niet ingetrokken of je verboden haar bruiloft bij te wonen, integendeel, zij vertelde je dat ze je beslissing zou hebben begrepen als je ervoor had gekozen om niet te gaan (en ze was ook verdrietig over deze mogelijkheid). Door het bericht dat je op Facebook schreef, leek je het slachtoffer dat je niet bent, en dat is alles", aldus de internet gebruiker, die uiteindelijk 31.000 likes voor haar opmerking heeft ontvangen.

"Kijk, jij zult misschien een trauma hebben opgelopen, maar dat rechtvaardigt niet dat je de levens van anderen manipuleert: je moet alleen aan jezelf proberen te werken en je grenzen niet opleggen. Het huwelijk is van je zus en daarom is het goed dat er haar regels zijn”, schreef een andere gebruiker. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement