Oppas ziet de ouders van de kinderen niet op tijd terugkomen: ze belt de politie

Janine image
door Janine

02 Maart 2024

Oppas ziet de ouders van de kinderen niet op tijd terugkomen: ze belt de politie
Advertisement

De zorg voor kinderen, vooral de allerkleinsten, is geen gemakkelijke onderneming en moet niet lichtvaardig worden opgevat. Als de kleintjes waarmee we te maken hebben niet van ons zijn, dan neemt de aandacht die aan hen moet worden besteed nog verder toe.

Dit gebeurt elke keer dat je ervoor kiest om als babysitter te werken: je hebt de verantwoordelijkheid om voor de kinderen van anderen te zorgen. Vaak zijn het jongeren die zich beschikbaar stellen voor wat een “bijbaantje” wordt genoemd, waarbij ze een belangrijke taak krijgen. Wat gebeurt er echter als een van de twee zijn verplichtingen niet nakomt? Het meisje in dit verhaal kwam er achter toen ze niets meer hoorde van de ouders voor wie ze als oppas werkte.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de jonge babysitter

Het verhaal van de jonge babysitter

Freepik

Het meisje, de hoofdpersoon van de gebeurtenis, wendde zich tot een bekend online forum, Reddit, om de mening van gebruikers te krijgen over haar gedrag: ze werd er door een stel van beschuldigd hen niet te respecteren en onverantwoordelijk te zijn... maar laten we bij het begin beginnen.

De jonge vrouw, 23 jaar oud, zei dat ze als babysitter werkte en dat ze dat meerdere keren had gedaan voor een echtpaar met twee kleine kinderen: een jongetje van 3 maanden en een meisje van 2 jaar. "De avond verliep op de best mogelijke manier, vermoeiend zoals altijd omdat de kinderen nog heel jong waren, maar niets onhandelbaars. Ik had ongeveer tot 23.00 uur moeten blijven, maar toen kreeg ik een berichtje van de ouders van de kinderen waarin ze vroegen om tot middernacht op hen te wachten, en dit aanvaardde ik”, vertelde de vrouw.

Om 00.15 uur was het echtpaar echter nog niet terug, het meisje wachtte nog een paar minuten voordat ze hen belde. Geen antwoord. "Ik ben zelf een angstig persoon en hoewel ik wist dat ze op een bruiloft waren, begon ik te denken dat er misschien iets met hen was gebeurd", bekende het meisje. Daarom besloot ze wat online onderzoek te doen om de ongelukken van het afgelopen uur te controleren.

Advertisement

De ruzie tussen de oppas en de ouders van de kinderen

De ruzie tussen de oppas en de ouders van de kinderen

Thgusstavo Santana/Pexels

Ze kon niets vinden, dus dacht ze opgelucht dat ze de ouders snel terug zou zien komen. Ze had het mis. Om 02.00 uur was er nog geen teken van het stel en het meisje had hen al tientallen keren geprobeerd te bellen, maar hun beide telefoons stonden uit: het antwoordapparaat stond aan.

Uiteindelijk nam de 23-jarige, rond 5 uur in de ochtend, uitgeput contact op met de politie en deed aangifte van de verdwijning van deze ouders. Tweeëntwintig minuten later waren de plaatselijke agenten bezig met het opnemen van haar verklaring. Om 5.48 uur keerde het echtpaar terug naar huis en schrok toen ze de politie voor hun huis zagen staan: “De moeder rende naar binnen en slaakte toen een zucht van verlichting toen ze besefte dat het goed met haar kinderen ging. Ik was woedend omdat ze ervoor had gezorgd dat ik een vreselijke nacht had doorgebracht terwijl ik me zorgen over hen had gemaakt. En zij zeiden doodleuk: “de batterij van onze telefoons was leeg en we konden het restaurant niet verlaten, je had de kinderen bij een van de buren kunnen achterlaten en de politie niet hoeven te bellen!”.

Op dat punt beschuldigde de jonge vrouw het stel ervan slechte ouders te zijn en vertelde hen dat ze nooit meer voor hen zou werken. De volgende dag nam de moeder van de kinderen boos contact met haar op en vertelde haar dat ze zeer respectloos was geweest. Gebruikers aarzelden niet om commentaar te geven.

Reacties van forumgebruikers

"Ik vind dat je de juiste keuze hebt gemaakt en laten we eerlijk zijn: wie heeft er tegenwoordig niet een oplader bij zich of kan er niet aan komen?!", schreef iemand. "Toen ik over dit stel las, kreeg ik het gevoel dat de twee bewust niet voor een bepaalde tijd naar huis wilden terugkeren: naar mijn mening hebben ze het allemaal verzonnen", zo reageerde een ander.

"Vier uur te laat is hoe dan ook onaanvaardbaar, laat staan ​​als je naar huis moet waar iemand is die voor je kinderen zorgt! Hun gedrag was verschrikkelijk", schreef nog een ander. Wat vind jij ervan?

Advertisement