"Ik vind de stiefdochter van mijn broer niet knap en dat zei ik waar ze bij was: ik was geïrriteerd"

Janine image
door Janine

13 Mei 2024

Ik vind de stiefdochter van mijn broer niet knap
Advertisement

Familieruzies bestaan waarschijnlijk al sinds mensenheugenis: het lijkt erop dat vijandigheid een intrinsiek onderdeel is van het mens-zijn. Met dierbaren probeer je echter altijd een manier te vinden - en zou je dat ook moeten doen - om met elkaar om te gaan.

Zelfs kleine ruzies kunnen een onuitwisbare stempel drukken op zeer gevoelige mensen, zoals tieners. Helaas is dit precies wat er in dit geval gebeurde: een broer en zijn schoonzus stonden tegenover elkaar om haar dochter te beschermen. Laten we eens kijken wat er in detail gebeurde.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de man over de onaangename gebeurtenis

Freepik - Not the actual photo

Het was een van de broers, degene die zijn geduld verloor, die vertelde wat er was gebeurd en hij deed dat door zijn redenen uit te leggen op het Reddit-forum.

"Mijn broer heeft twee dochters: de 14-jarige Bria, zijn biologische dochter, en de 16-jarige Leah, de dochter van zijn partner. Ik hou van beide meisjes, laat dat duidelijk zijn, maar er is een houding van mijn schoonzus die ik echt niet meer kan uitstaan”, onthulde de man.

Meer specifiek, legde hij uit, wanneer een familielid een compliment wil geven aan Bria, zoals: "Je hebt veel talent, weet je dat?", komt de schoonzus tussenbeide en zegt: "Maar Leah heeft ook veel talent, toch?” Een manier van doen die op de zenuwen werkt van de hoofdpersoon van dit verhaal.

Dus uiteindelijk vond er een nare episode plaats.

Advertisement

De motivatie van de familieruzie

Freepik - Not the actual photo

"Een paar dagen geleden was ik bij mijn broer thuis en de twee meisjes maakten zich klaar om naar een feestje te gaan. Ik vond Bria's jurk prachtig en ze zag er echt mooi uit”, zei de man.

Dus uitte hij zijn gedachten door Bria een compliment te geven. Zijn schoonzus kwam tussenbeide en zei in navolging van hem: "Maar Leah is toch ook mooi?! 

Op dat moment was de man woedend en riep uit: "Nee, dat is ze niet!". De vrouw was geschokt toen ze deze woorden hoorde en beschuldigde de man ervan ongevoelig en ongepast te zijn. Hij verdedigde zichzelf door erop te wijzen dat het niet zijn bedoeling was om die dingen te zeggen, maar dat ze moest ophouden mensen te dwingen haar dochter complimentjes te geven.

Natuurlijk veroorzaakte het hele voorval verdeeldheid binnen de familie, die de man nu negatief beoordeelt. Laten we eens kijken wat Reddit-gebruikers van zijn gedrag vinden.

De reactie van de gebruikers van Reddit

"Ervan uitgaande dat je die “uitbarsting” had waar iedereen bij was, inclusief Leah, wist je helemaal niet hoe je met de situatie om moest gaan: we hebben het over de gevoelens van een 16-jarig meisje die op zichzelf al wispelturig zijn door de puberteit. Hoewel ik begrijp hoe vervelend je schoonzus kan zijn, had je het meisje geen pijn moeten doen”, schreef iemand, die de meeste positieve reacties kreeg.

“Ik heb de indruk dat je de gewoonte hebt, niet alleen bij deze gelegenheid, om met twee maten te meten om Bria en Leah te beoordelen. Ik begrijp dat een van de twee meisjes in werkelijkheid geen naaste familie is, maar misschien moet je je houding tegenover haar herzien: ze maakt hoe dan ook deel uit van de familie”, merkte een ander op.

“Sorry hoor, maar had je niet gewoon kunnen uitroepen: “Wow meiden, wat zijn jullie prachtig!” Dan was iedereen tevreden geweest en ik vind het vreemd dat je dat niet deed”, merkte een ander op. Wat vind jij ervan?

Source:

Reddit

Advertisement