Vrouw wordt er door haar man van beschuldigd dat de dochter die ze zojuist heeft gekregen niet van hem is: ze voeren een DNA-test uit

Janine image
door Janine

15 April 2024

Vrouw wordt gedwongen een DNA-test te doen
Advertisement

Eenmaal getrouwd, met een huis en vervolgens een kind, wordt een stel dat al heel lang samen is beschouwd als meer solide dan ooit, en met een goede reden. Het is misschien wel de grootste uitdaging van het leven om zo'n reis te maken en te eindigen met wat je het meest dierbaar is. Maar wat gebeurt er als de geboorte van een schepsel een heftige ruzie veroorzaakt?

Het komt zelden voor dat een kind de bron is van een woede-uitbarsting, omdat het meestal welzijn en geluk brengt. Tenzij men vermoedt dat men bedrogen is.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal verteld door de vrouw

Freepik - Not the actual photo

De onaangename situatie in kwestie werd verteld door een jonge vrouw van 27, die haar stem liet horen op het Reddit-forum. "Ik ben 2 jaar getrouwd met mijn man en ben onlangs bevallen van onze eerste dochter (5 weken geleden), maar mijn partner nam het me meteen kwalijk toen hij merkte dat de kleine blauwe ogen had en blond was. Zowel hij als ik zijn donkerbruin en hebben geen lichte ogen”, begon de vrouw te schrijven.

Vanwege deze “incongruente” genetische eigenschappen beschuldigde de man - 28 jaar - de vrouw ervan dat ze hem bedroog en dat het kind daarom niet van hem was. Pogingen van de vrouw om haar redenen uit te leggen mochten niet baten en uiteindelijk stemde ze in met een DNA-test om het vaderschap van het kind vast te stellen, zodat hij zou stoppen om slecht over haar te denken. “Hij dreigde van me te scheiden als ik niet op zijn absurde verzoek inging en uiteindelijk gaf ik toe”, vertelde de kersverse moeder.

Terwijl ze op de uitslag wachtten, nam de man ruim drie weken lang afstand van zijn vrouw en keerde hij terug naar het huis van zijn ouders: hij had de vrouw helemaal alleen gelaten met de baby. Gelukkig was haar zus er om haar te helpen.

Hoe dan ook, toen de resultaten arriveerden, kwamen man en vrouw weer samen onder hetzelfde dak om de uitslag te bekijken.

Advertisement

De reacties van Reddit-gebruikers

Freepik - Not the actual photo

Ondertussen had de schoonmoeder van de vrouw haar tijdens dat lange wachten ronduit verteld dat als zou blijken dat de pasgeboren baby niet van haar zoon was, ze er alles aan zou doen om haar voor de rechtbank te ruïneren.

Het resultaat van de DNA-test sprak boekdelen: het kind was de wettige dochter van de man, het was nu zeker en onbetwistbaar. De man bleef in de war en had een heel andere uitkomst verwacht, maar zijn vrouw had geen moment gewacht om hem ermee te plagen: "Ik zei het toch!”, had ze lachend tegen hem uitgeroepen.

Op dat punt was de man woedend en boos omdat hij op zo'n gevoelig moment geplaagd werd en ging hij terug naar zijn moeder. Deze had, nadat ze alles had gehoord, weer contact met haar opgenomen om haar te beschuldigen van ongevoeligheid. De vrouw vraagt zich nu af of zij het is die zich slecht heeft gedragen: eens kijken wat de internetgebruikers ervan vinden.

"Heeft je man nog nooit gehoord van het bestaan van recessieve genen?" schreef een verbijsterde gebruiker, "Deze persoon is totaal onvolwassen: niet alleen beschuldigde hij je uit pure onwetendheid van vreemdgaan, maar hij rende ook als een kind weg naar zijn moeder”, merkte een ander op, "Het lijkt bijna alsof hij hoopte dat hij niet de vader van de baby was, zodat hij ervandoor kon gaan…”, merkte weer een ander op. Wat vind je van dit verhaal?

Source:

Reddit

Advertisement