Werkneemster verandert drastisch haar uiterlijk tijdens de werkdag: haar manager weet niet wat hij moet doen

Janine image
door Janine

24 April 2024

Werkneemster verandert haar look zodanig dat ze er onherkenbaar uitziet
Advertisement

Vrijheid van meningsuiting is een van de grootste overwinningen, een zwaar bevochten doel waardoor iedereen - met respect voor anderen - vrij kan zijn om zijn mening te uiten of zich vertegenwoordigd te voelen door een bepaalde look. Natuurlijk moet je je in sommige contexten een beetje aanpassen.

We hebben het over “etiquettes” die bepaalde regels opleggen, zoals op het werk: er kan van je verlangd worden dat je er formeel, professioneel en elegant uitziet. Een manager bevond zich echter in een zeer moeilijke positie met een van zijn werkneemsters.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal en de vraag om advies van de manager

Freepik - Not the actual photo

Op het Reddit-forum vroeg een manager internetgebruikers om suggesties over hoe hij het beste een van zijn ondergeschikten kon benaderen.

"Ik schrijf omdat ik niet zeker weet of en hoe verder te gaan... Ik ben 38 jaar oud en het meisje dat mij in de problemen brengt is 20. Ik ben haar manager en ik wil haar graag goed advies geven zonder dat ze zich schuldig voelt”, schreef de man. 

Het probleem? Het meisje, door hem Michelle genoemd om haar anonimiteit te garanderen, verandert minstens een paar keer per week van look. Niets vreemds of schandaligs natuurlijk, maar het feit is dat de jonge vrouw praktisch onherkenbaar wordt en binnen een halve dag van look verandert.

"Ze verscheen op haar werk met lang blond haar. Na de lunch was haar haar echter donker geworden en was er een pony aan de zijkant geknipt tot nauwelijks ter hoogte van haar kin. Zelfs haar kleding was niet hetzelfde: haar grijze jurk was een zwarte geworden”, onthulde de man.

Advertisement

Het probleem van de manager met zijn werkneemster

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Beide looks op dezelfde dag waren echter in overeenstemming met de dresscode van het bedrijf. En de productiviteit van de 20-jarige was ook onberispelijk. "Ik ben alleen bang dat ik mijn geloofwaardigheid op professioneel niveau verlies”, bekende de manager.

"We houden vaak vergaderingen, soms ook off-site, en meer dan eens was het duidelijk dat de klanten met wie we in contact kwamen, niet beseften dat ze met dezelfde persoon te maken hadden: zelfs tijdens die vergaderingen was haar uiterlijk zo veranderd dat ze iemand anders leek...", vertelde de man.

Toen onthulde hij “het mysterie”: "Ik weet dat dit meisje geen eigen vervoermiddel heeft en zich verplaatst met het openbaar vervoer. Ik heb haar eens horen zeggen dat ze haar vrije tijd tijdens haar lunchpauze graag doorbrengt door naar het winkelcentrum vlakbij ons kantoor te gaan en daar laat ze soms haar haar knippen, verandert ze de kleur of laat ze extensions zetten". Dus vroeg hij wat de gebruikers van Reddit hiervan vonden: laten we eens kijken naar de reactie van enkele gebruikers.

Opmerkingen van Reddit-gebruikers

“Ik denk dat dit meisje een tweede baan heeft en misschien poseert als model, dat zouden de plotselinge en drastische veranderingen in haar uiterlijk verklaren”, theoretiseerde een gebruiker, "Weten we zeker dat het geen pruiken zijn? Ik bedoel, het lijkt me absurd dat ze in iets meer dan een uur van haar lunchpauze erin slaagt om al die veranderingen aan te brengen, inclusief kleding!”, merkte een ander op.

“Dit klinkt misschien gek, maar wat als ze een tweelingzus had? Het zou me niets verbazen... Ik heb wel meer van dat soort bizarre verhalen gehoord”, zei een ander. Wat vind jij van dit eigenaardige verhaal?

Source:

Reddit

Advertisement