Vrouw heeft hondenfobie, maar haar man neemt er toch een mee naar huis: "Het is voor onze zoon"

Janine image
door Janine

12 Mei 2024

Vrouw heeft hondenfobie, maar haar man neemt er toch een mee naar huis
Advertisement

Er zijn mensen die van dieren houden en ze haten: je hoort over het algemeen dat mensen ze leuk vinden en mensen die ze niet leuk vinden. Er zijn echter mensen die een echte fobie hebben voor een diersoort.

We hebben het niet over slangen, spinnen of iets dergelijks: er zijn mensen die een atavistische angst hebben voor honden en katten. Net als de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen: sinds ze klein was, kon ze niet met een hond in dezelfde kamer blijven.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de wanhopige vrouw

Freepik - Not the actual photo

De jonge vrouw wendde zich tot Reddit om haar ontwapenende ervaring te delen: “Ik ben al zo lang ik me kan herinneren bang voor honden. Dit heeft mijn man natuurlijk altijd goed geweten. Maar misschien begreep hij de omvang van mijn angst niet...", begon zijn vrouw te schrijven.

Op een dag kwam haar man thuis met een hond: "Het is voor onze zoon", zei hij tegen haar, "hij zal het geweldig vinden, je zult het zien, en je zult er nooit iets mee te maken hebben: ik zal overal voor zorgen, ook om hem bij je weg te houden", had de man haar beloofd. De hond had dus waarschijnlijk een eigen plek buiten het huis en bracht allee daar zijn tijd door. Toen gebeurde er een klein ongelukje.

"Twee maanden na de komst van de hond vond ik hem ineens in mijn huis! Ik was heel bang en toen mijn man thuiskwam, zei ik tegen hem dat hij hem zo snel mogelijk weg moest doen", onthulde de wanhopige vrouw. De man was echter niet van plan haar tevreden te stellen.

Advertisement

De ruzie met haar man en de opmerkingen van Reddit-gebruikers

Freepik

"Ik kan niet doen wat je van mij vraagt: onze zoon is gek op die hond geworden, hij zou er veel verdriet van hebben", kreeg de vrouw te horen. En het was waar: de jongen was dol op het dier en het zou verschrikkelijk zijn geweest als zijn ouders hem van hem hadden gescheiden.

"Mijn schoonfamilie kwam bij mij op bezoek en ik vertelde hen alles. Ze kozen mijn kant en maakten mijn man verwijten”, bekende de vrouw. De man kreeg echter ruzie met zijn vrouw en beschuldigde haar ervan zijn eigen ouders te hebben gedwongen de hond weg te geven.

De jonge vrouw weet dus niet hoe ze zich moet gedragen: ze weet dat het “ongelukje” dat met de hond is gebeurd opnieuw kan gebeuren, maar ze wil haar man en vooral haar zoon geen pijn doen. Laten we eens kijken wat de Reddit-gebruikers haar hebben aanbevolen.

"Als je fobie zo ernstig is, had je je man nooit vanaf de eerste dag moeten toestaan ​​de hond te houden. Je man had zichzelf nooit moeten toestaan ​​er een mee naar huis te nemen: nu zullen door jullie schuld een kind en een hond eronder lijden”, schreef iemand die kreeg talloze likes kreeg. "Ik vind dat degene die zich het slechtst heeft gedragen je man is: hij heeft je al eens eerder gemanipuleerd en probeert het nog steeds!", zei een ander. “Hij verzekerde je dat de hond nooit bij je in de buurt zou komen en in plaats daarvan gebeurde het wel: nu moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen”, schreef weer een ander. Wat denk jij ervan?

Source:

Reddit

Advertisement