Moeder draagt lange witte jurk naar bruiloft van dochter: “wie is de echte bruid?”

Janine image
door Janine

06 Maart 2024

Moeder draagt lange witte jurk naar bruiloft van dochter: “wie is de echte bruid?”
Advertisement

Grote evenementen zijn een mooi moment om in het gezelschap van dierbaren te beleven, vooral een bruiloft is een dag waarop je probeert iedereen aan je zijde te hebben, op je gelukkigst te zijn en unieke emoties te ervaren. Op zo’n moment zijn het vooral de ouders die belangrijk zijn en het bruidspaar wil hen aan hun zijde. Het zijn de pijlers, ze zijn fundamenteel in iemands bestaan ​​en het is fijn om te weten dat ze er ook op die dag zijn om steun te geven.

De moeders en vaders van het bruidspaar staan, juist vanwege hun rol, in het middelpunt van de belangstelling. Natuurlijk zouden zij dat niet meer moeten zijn dan de bruid en bruidegom, althans dat is de algemene regel. Toch lijkt het erop dat sommige mensen maar niet kunnen stoppen met het zoeken naar de schijnwerpers en alles zouden doen om de “exclusiviteit” te behouden.

Overschaduw nooit de bruid

Overschaduw nooit de bruid

Pxhere

Op de huwelijksdag van twee verliefde mensen zou je nooit en te nimmer moeten zoeken naar een manier om de twee hoofdrolspelers op de achtergrond te plaatsen, maar er zijn veel eigenaardige mensen op de wereld en daarom kan precies het tegenovergestelde gebeuren. Het was de post van een gebruiker die op Reddit een foto deelde van een bruiloft waarop de bruidegom, de bruid, de moeder van de bruid en een klein bruidsmeisje te zien waren. Een “routinematige” foto die echter voor veel opschudding zorgde: waarom?

Wat de aandacht trok was de onverholen gelijkenis tussen de jurk die de bruid droeg en die van haar moeder. Deze laatste was praktisch een tweede hoofdrolspeelster - of een eerste, gezien de moeilijkheden om ze van elkaar te onderscheiden - en had niets opgegeven om dat niet te zijn. Maar de vraag die veel mensen bezighield was: wist de bruid dit al voor de grote dag, of was het een verrassing?

Advertisement

Hoe kun je ze onderscheiden?

Hoe kun je ze onderscheiden?

@ClaudiaLestat92/Reddit

Antwoorden op een soortgelijke vraag is niet eenvoudig en geen van de gebruikers had het echte antwoord, maar of het nu een keuze was of niet, het moet gezegd worden dat het resultaat op zijn zachtst gezegd vreemd en "verontrustend" was. Op zoek naar de paar aanwijzingen om de echte bruid te herkennen, hadden de mensen die de post zagen veel moeite om te begrijpen wie van de twee het werkelijk was: de vrouw rechts of links van de bruidegom?

Smilies bedekken de gezichten van de personen op de foto, waardoor het niet mogelijk is om direct een antwoord te krijgen. Als je echter goed kijkt, zie je dat één van de twee een sluier draagt, een boeket in haar handen draagt ​​en een jongere huid heeft.

“Zoiets heb ik nog nooit gezien” - was de reactie van veel mensen. En inderdaad, zo'n situatie komt - gelukkig! - niet elke dag voor. We weten dat er geen geschreven regels voor bruiloften bestaan, maar we weten net zo goed dat in het wit gekleed gaan het ergste is dat je kunt doen, tenzij de bruid er zelf om vraagt. Die kleur, die jurk, dat kant, de sluier, de schoenen en alle andere details behoren alleen toe aan de hoofdpersoon van die dag en zeker niet aan haar moeder.

Van bitterheid tot ironie...

Van bitterheid tot ironie...

Pickpik

Verbijsterd door de keuze van deze vrouw, gaven gebruikers zich over aan afkeurende, maar ook humoristische opmerkingen. De twee details die het meest opvielen waren de mantel van de moeder en haar nogal opzichtige hoed. "Ik wist niet dat het een hoed was - schrijft iemand - ik dacht dat het een boom achter haar was"; "Niets dat een goed glas rode wijn niet kan oplossen", schreef een ander; "De bruid was zich hier zeker van bewust, dat kan niet anders" - schreef weer iemand anders.

Tussen ongeloof, veronderstellingen, moeite om te begrijpen wie van de twee de bruid was en een beetje sarcasme intrigeerde de foto veel mensen. Het is waar dat het hebben van een originele en bijzondere bruiloft nu de norm is, maar is het ook de norm dat de moeder van de bruid net zo gekleed gaat als de bruid zelf?

Ben jij ooit getuige geweest van soortgelijke taferelen? Wat denk jij ervan?

Advertisement