Kind heeft onhandelbaar haarsyndroom: “eerst was het zwart, toen werd het lichter en pluizig”

Janine image
door Janine

15 Maart 2024

Kind heeft onhandelbaar haarsyndroom: “eerst was het zwart, toen werd het lichter en pluizig”
Advertisement

Haren zijn een onderscheidend kenmerk dat mensen meteen zien. Door het te verzorgen, te stylen en perfect in orde te houden, krijgen we een goed gevoel over onszelf en de wereld om ons heen. Daarom gunnen we onszelf af en toe graag een paar uurtjes bij de kapper voor een knipbeurt, een nieuwe kleur of gewoon om ze te wassen en te drogen. Maar ze netjes houden is niet iets dat iedereen gemeen heeft, vooral niet de weinige mensen die lijden aan een zeer zeldzaam syndroom, dat van onhandelbaar haar.

Een grappige en unieke eigenschap, vooral omdat het kinderen treft. De kleine waarover we je willen vertellen is hier een prachtig voorbeeld van. Laten we hem leren kennen.

Advertisement

Er zijn in totaal 100 mensen die deze eigenschap hebben

Er zijn in totaal 100 mensen die deze eigenschap hebben

@uncombable_locks/Instagram

Hij heet Locklan en van jongs af aan wordt hij gekenmerkt door dik, licht “rebels” haar. In feite, zoals zijn ouders zelf vertellen, was zijn haar tot 6 maanden vrij donker, maar daarna veranderde het. Elke dag werd het lichter, tot het bijna wit was en altijd duidelijk “zichtbaar”.

Het onhandelbaar haarsyndroom komt voor bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 maanden tot 12 jaar, waarna het begint af te zwakken. Het leidt niet tot haaruitval of andere problemen, maar het lijkt gewoon alsof de haren altijd onder stroom staan en niet gekamd kunnen worden. Zodra de puberteit is bereikt, begint de situatie op een volledig natuurlijke manier te veranderen, wat leidt tot normaal haar. Er zijn maar heel weinig gevallen in de wereld, ongeveer 100.

Advertisement

Krullend haar? Nee, het was iets anders...

Krullend haar? Nee, het was iets anders...

@uncombable_locks/Instagram

Een bijzonderheid die van dit jongetje een echte beroemdheid heeft gemaakt. De foto's die zijn ouders op social media hebben geplaatst, gingen het web rond en wekten veel sympathie voor hem op. Zijn moeder Katelyn en vader Caleb bekenden dat ze zich in het begin zorgen maakten, vooral omdat er niet veel informatie was over de aandoening van het kind en niet alle artsen wisten wat het was. 

Gelukkig kwamen ze er geleidelijk aan achter dat het, zoals we al zeiden, niets is om je zorgen over te maken, maar gewoon iets wat hun zoon echt speciaal maakt. De eerste foto's van Locklan verschenen toen hij nog heel klein was en op veel foto's was hij te zien met zijn broer Shep die, ondanks de vergelijkbare kleur, veel beter handelbaar haar heeft.

"Toen het begon te veranderen, dachten we dat hij krullen kreeg - zei zijn moeder - maar toen beseften we dat het niet zo was, dat het iets anders was."

Ook nu hij "groot" is, behoudt hij zijn eigenschap

Ook nu hij "groot" is, behoudt hij zijn eigenschap

@uncombable_locks/Instagram

Het grappige kenmerk dat naar voren kwam toen Locklan nog heel klein was, vergezelt hem nog steeds en maakt hem tot een echt bijzonder kind. Zijn foto's zijn prachtig en zorgen ervoor dat je dat weerbarstige haar wilt aanraken om het uit de war te halen. Maar nee, je krijgt geen kam door het dikke, blonde en steile haar. Alleen het haar zelf zal beslissen wanneer de tijd rijp is.

Tot die tijd zal het de onderscheidende eigenschap van dit kind blijven die hem, laten we eerlijk zijn, nog specialer maakt. Wat vind jij?

Advertisement