97-jarige vrouw belt politie: “Kom alsjeblieft, ik voel me alleen”

Janine image
door Janine

14 Maart 2024

97-jarige vrouw belt politie: “Kom alsjeblieft, ik voel me alleen”
Advertisement

Vrouwendag lijkt alweer een tijd geleden, een vinkje op de kalender waarop we eraan denken om hulde te brengen aan het vrouwelijk geslacht, maar er zijn mensen die niet van die mooie dag hebben kunnen genieten. Tenminste, niet meteen.

We hebben het over al die oudere vrouwen die alleen gelaten zijn: er is niemand in hun leven die hen belt om te horen hoe het met hen gaat, laat staan dat iemand zich herinnert om hen te vieren. Dus besloot een 97-jarige vrouw de carabinieri te bellen: ze wilde gewoon wat warmte om haar heen hebben.

Advertisement

Het telefoontje van mevrouw Maria en haar verzoek

Het telefoontje van mevrouw Maria en haar verzoek

@Carabinieri/Facebook

Het gebeurde precies op 8 maart jongstleden in Turijn, in Italië. Mevrouw Maria was niet van plan om die dag binnen de stille muren van haar huis door te brengen.

Het noodnummer van de strijdkrachten werd gebeld, de telefoon ging en toen klonk haar stem: “Goedenavond, sorry dat ik u stoor, er is niets met me gebeurd.... Gelukkig gaat het goed met me. Ik heb geen misdaad te melden maar… Ik voel me zo eenzaam. Ik zou graag een uurtje met iemand doorbrengen als dat mogelijk is: zou u zo vriendelijk willen zijn om iemand naar me toe te sturen?"

De commandant van de kazerne aarzelde geen moment, zich bewust van wat het juiste was om te doen: hij verzamelde zijn mannen en koos er drie uit om naar het adres van de vrouw te sturen. Drie jonge jongens - twee mannen en een vrouw - presenteerden zich vervolgens aan mevrouw Maria, gekleed in het politie-uniform, en brachten tijd met haar door en gaven haar aandacht en menselijke warmte.

Advertisement

De reactie van de politie en hun bericht

De reactie van de politie en hun bericht

Freepik

Naast haar immense dankbaarheid bood de 97-jarige de twee mannen en de vrouw een cake aan die ze zelf had gebakken. De foto die op Facebook werd gepost, op de officiële pagina van de Carabinieri, toont Maria's lieve glimlach, zo blij dat ze wat tijd met hen heeft kunnen doorbrengen. De post werd meteen heel populair en veel gebruikers gaven commentaar op de ontroerende woorden van de commandant.

“De tranen van de vrouw veranderen in een glimlach terwijl ze de agenten bedankt voor het brengen van een zonnestraal op een donkere middag. Aanwezigheid, nabijheid, geruststelling", kun je in de post lezen na een korte samenvatting van wat er is gebeurd. "Goed gedaan, jullie zijn fantastisch!", merkte iemand op, "Lang leve de carabinieri!", riep iemand anders uit: "Bedankt voor alles wat jullie doen!”, voegde een ander toe.

De boodschap van de politie weerklinkt luid en duidelijk: ook in deze situaties kun je op ze rekenen, ze staan ​​klaar om in te grijpen om gerechtigheid te brengen en gerechtigheid is in dit geval vereiste om een ​​oude vrouw met een hart van goud zich niet alleen te laten voelen.

Advertisement