Vrouw die de besluiteloze bruiloftsgasten beu is, maakt uitnodigingen met een deadline

Janine image
door Janine

28 Maart 2024

Vrouw die de besluiteloze bruiloftsgasten beu is, maakt uitnodigingen met een deadline
Advertisement

Velen zullen te maken hebben gehad met de uitputtende voorbereidingen voor een bruiloft. Vooral toekomstige bruiden – degenen voor wie de langverwachte dag het meest belangrijk is – kunnen moe worden als ze proberen elk detail van de bruiloft zo goed mogelijk te organiseren. Wanneer je letterlijk niet weet met hoeveel mensen je te maken hebt, nemen de problemen en stress hand in hand toe...

Daarom besloot een vrouw een einde te maken aan de zorgen die inherent zijn aan het reageren op huwelijksuitnodigingen, of op zijn minst te beperken. Hoe? Laten we het samen uitzoeken.

Advertisement

De stress van het organiseren van een bruiloft

De naam van de bedenker van deze “oplossing” is Nishma Mistry: een 39-jarige vrouw gespecialiseerd in marketing. Te vaak heeft ze in haar baan als eventmanager hetzelfde frustrerende oude verhaal gehoord: "Ik weet niet precies hoeveel mensen er zullen komen... velen hebben mij nog geen bevestiging gegeven."

Het spreekt voor zich dat het essentieel is om het exacte aantal deelnemers te kennen, in ieder geval bij benadering, anders mislukt een groot deel van het evenement: de locatie moet ruim genoeg zijn, je mag niet te weinig eten en drinken hebben, de tafels die gereserveerd moeten worden, enzovoort.

Nishma weet, ook uit haar directe persoonlijke ervaring, goed hoe vermoeiend het kan zijn om een ​​bruiloft te organiseren: ze verklaarde dat ze zelf al meer dan 500 gasten moest bellen om hun mogelijke aanwezigheid te bevestigen. Ze was al die eeuwig besluiteloze mensen en degenen die de wil/moed niet kunnen vinden om een ​​uitnodiging te weigeren zo zat, dat ze iets slims bedacht.

Advertisement

Het innovatieve idee van Nishma Mistry en de mening van internetgebruikers

Het innovatieve idee van Nishma Mistry en de mening van internetgebruikers

wirestock/Freepik

"Het spijt ons dat u niet naar onze bruiloft kunt komen", "Wij hadden u graag bij ons gehad, maar de gastentelling is al binnen: wij zullen uw aanwezigheid missen", "De deadline voor het beantwoorden van de uitnodiging is verstreken en u heeft helaas niet op tijd gereageerd, het spijt ons. Namens de bruidegom en de bruid".

Dit zijn enkele voorbeelden van vooraf opgebouwde zinnen die voorkomen in enkele typische uitnodigingen: het doel is even duidelijk als ingenieus, namelijk het opleggen van een redelijke maximale tijdslimiet voor het ontvangen van een antwoord. Het enige dat je hoeft te doen, is - op basis van de trouwdatum - de gewenste deadline "vaststellen", zodat je niet hoeft te "vechten" met besluiteloze mensen op het laatste moment.

Om nog maar te zwijgen van degenen die hun aanwezigheid bevestigen en vervolgens afzeggen... dit alles kan worden vermeden door de strategie te volgen die door Nishma wordt voorgesteld. Veel gebruikers vonden dat “forceren" echter niet van goede smaak getuigen en definieerden de door de manager voorgestelde vorm als onbeleefd en ongepast.

Anderen hebben in plaats daarvan haar initiatief omarmd en noemden het geniaal. Aan de andere kant, zoals Nishma zei: "Als iemand niet eens de moeite neemt om op je uitnodiging te reageren, dan verdienen ze het zeker niet dat je je zorgen maakt of ze wel of niet hun zitplaats en eten op hun bord zullen hebben". Wat denk jij ervan?

Advertisement