Hij heeft ruzie met zijn baas, hij nodigt hem uit een andere baan te zoeken als hij niet tevreden is: zo gezegd, zo gedaan.

Janine image
door Janine

07 April 2024

Hij heeft ruzie met zijn baas, hij nodigt hem uit een andere baan te zoeken als hij niet tevreden is: zo gezegd, zo gedaan.
Advertisement

De werkomgeving is minstens zo belangrijk als het werk zelf: rust, respect en eerlijkheid moeten de boventoon voeren, zodat iedereen het beste van zichzelf kan geven. Helaas is dit niet altijd het geval.

De jonge hoofdrolspeler van dit verhaal weet er alles van: hij was goed in zijn werk en toch gaf zijn baas hem niet alleen niet waar hij recht op had, maar daagde hij hem uit om iets beters te zoeken als hij daartoe in staat was. Laten we zeggen dat de arbeider een paar snelle berekeningen heeft gemaakt en zijn beslissing heeft genomen.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de werknemer

Het verhaal van de werknemer

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

De man in kwestie besloot zijn hele verhaal op het Reddit-forum te vertellen, hier vroeg hij de tussenkomst van internetgebruikers om erachter te komen of hij het juiste had gedaan.

"Ik werkte in een winkel, een klein bedrijf, waar ik verschillende taken deed voor mijn stage. Het probleem was dat ik gewoon niet overweg kon met de eigenaar", schreef de man.

"Hij vroeg me om taken uit te voeren die niet binnen mijn vakgebied lagen en dat is nog niet alles: hij wilde zelfs dat ik voor hem loog als een klant kwam klagen en we wisten allemaal dat de fout bij ons in de winkel lag. Het spijt me, maar ik zal nooit iets dergelijks doen", verduidelijkte de man vervolgens.

Tenslotte, alsof dit allemaal nog niet genoeg was, was er nog een probleem met het uurloon van de stagist: volgens het contract zou hij elke bepaalde tijd een kleine verhoging moeten ontvangen. Dit was niet het geval geweest en de man had besloten de confrontatie met zijn baas aan te gaan.

Advertisement

De discussie tussen de werknemer en zijn baas

De discussie tussen de werknemer en zijn baas

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

De man wist dat hij een zeer waardevol element was en was al begonnen met het evalueren van andere arbeidsmogelijkheden: het bleek dat een andere werknemer die in de winkel werkte, elders was gaan werken: op dezelfde plek had de stagist ook gesolliciteerd om aangenomen te worden en mogelijk overgeplaatst te worden, maar er was nog niets zeker.

Toen hij echter door de eigenaar werd opgeroepen om hem te informeren dat hij zijn loonsverhoging niet zou ontvangen zoals voorzien in het contract, was hij niet langer geïnteresseerd: "Je vertelt me ​​dat ik, vanwege de zaken die niet goed gaan, moet accepteren dat ik niet krijg waar ik recht op heb? En je belooft me in plaats daarvan veel meer geld te geven aan het einde van mijn stage? Het spijt me, maar ik geloof je niet!", barstte hij uiteindelijk tegen hem uit.

"Als je niet tevreden bent met deze voorwaarden, kun je vertrekken wanneer je maar wilt", antwoordde de eigenaar prompt. "Oh echt? Een momentje...", antwoordde de man, terwijl hij de telefoon op het bureau van de baas pakte.

Het commentaar van Reddit-gebruikers

De man had zijn werkgever sprakeloos achtergelaten terwijl hij voor zijn ogen de voorwaarden voor zijn overplaatsing overeenkwam met de andere winkel waar hij had gesolliciteerd! Aan het einde van dat telefoontje nam hij ter plekke ontslag, verzamelde zijn spullen en ging aan de slag voor de concurrentie. Laten we eens kijken wat gebruikers van zijn keuze vinden.

“Je deed er goed aan om te vertrekken: je baas had je die loonsverhoging niet kunnen weigeren, omdat die in je contract stond. Je had hem moeten aanklagen”, schreef iemand, “er zijn veel ‘leiders’ die denken dat ze slim zijn door de strategie van het doen van valse beloften te implementeren: eerst proberen ze tijd te winnen en dan hopen ze dat je het geheugen van een goudvis hebt en nooit zult komen opeisen wat ze beloofden”, aldus een ander. Wat vind je van dit verhaal?

Source:

Reddit

Advertisement