Hij trouwt 2 dagen voor de tragedie met de liefde van zijn leven en raadt iedereen aan: "Stel dingen niet uit"

Janine image
door Janine

07 Januari 2022

Hij trouwt 2 dagen voor de tragedie met de liefde van zijn leven en raadt iedereen aan: "Stel dingen niet uit"
Advertisement

Als we van iemand houden, moeten we niet te lang wachten om het hem of haar te laten weten: je hebt maar één leven en het is ook vrij kort, dus we moeten elk moment dat ons ter beschikking staat benutten om wat geluk te produceren. Ben Cooper, een 34-jarige man, slaagde erin om te trouwen met de liefde van zijn leven, Jen, kort voordat de vrouw haar strijd tegen borstkanker verloor. De twee waren al heel lang samen en hadden samen 3 kinderen, evenals 2 kinderen Jen uit een eerder huwelijk had gekregen. De ceremonie was kort en zeer ingehouden, vanwege Jens gezondheidstoestand, maar Ben en de kinderen waren blij om die emotie te ervaren. En natuurlijk ook Jen, die een prachtige trouwjurk aan had.

via Twitter / Ben Cooper

Advertisement

Na een lange tijd samen te zijn geweest, vonden Ben en Jen elkaars gezelschap als vanzelfsprekend, al ontbrak er nog iets, “de kers op de taart”: het huwelijk! Ben heeft Jen verschillende keren ten huwelijk gevraagd, maar de waarheid is dat het nooit het juiste moment leek: Jen wilde niet trouwen terwijl haar vader ziek was, ze wilde niet trouwen zonder haar, dat uitviel door chemotherapie. Kortom, zoals begrijpelijk, droomde Jen dat haar huwelijk kon worden gevierd in een "moment van rust". Helaas kent het leven zoveel verrassingen, goede en slechte, dat we niet kunnen voorspellen wanneer dit moment van rust zal komen. Als gevolg hiervan kunnen we ons leven niet doorbrengen met wachten tot dingen worden opgelost om onze dromen waar te maken... we moeten ze gewoon zelf laten uitkomen!

Advertisement

Ben kon het idee niet verdragen dat zijn huwelijk met Jen, dat al weken gepland was, ook samen met hun kinderen, nooit zou plaatsvinden, en daarom liet hij het vieren in de ziekenhuiskamer van de vrouw. Het was zeker niet de bruiloft die ze zich allemaal hadden voorgesteld, maar het was ontroerend en betekenisvol en dat was voldoende.

Ben Cooper werd weduwnaar slechts twee dagen nadat hij met Jen trouwde en wist helaas dat die dag zou komen: "Ik ben er kapot van dat dit huwelijk een paar dagen en geen jaren heeft geduurd” en voegde toen zijn persoonlijke advies toe: "Stel de dingen niet uit. Vertel de mensen van wie je houdt nu dat je van ze houdt."

De laatste woorden die Jen hoorde voordat ze haar ogen voor altijd sloot, waren: "Je kinderen houden van je." Nu is Ben een alleenstaande vader en ervaart hij het leven van een ouder die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt. Terwijl Jen in het ziekenhuis lag, begon hij een dagboek over deze ervaring te schrijven en nu hoopt hij goed werk te kunnen blijven doen met zijn kinderen en ook andere vaders te helpen die door soortgelijke tragedies zijn getroffen.

Advertisement