Twee vriendinnen spreken kwaad over haar achter haar rug: “ik ben diep teleurgesteld”

Janine image
door Janine

27 Mei 2024

Advertisement

Vriendschap is fundamenteel in het leven van iedereen. We worden omringd door onze familieleden, partners, kinderen, maar een vriend is uniek en hem kunnen we in vertrouwen nemen, zeggen wat we denken, samen lachen en huilen. Kortom, zulke relaties overstijgen vaak de band van verwantschap en houden lang stand. 

Hoe sterk en belangrijk zulke relaties ook zijn, ze brengen vreugde, maar ook verdriet op het moment dat je dingen ontdekt die je je nooit had kunnen voorstellen. Dat is wat er in dit verhaal gebeurde.

Advertisement

Wat is er gebeurd?

JoslynLM/Flickr

Het verhaal werd verteld op Reddit door de betrokken persoon, die vertelde hoe gekwetst ze zich voelde door het gedrag van haar vriendinnen. Als je iemand vertrouwt, zou je nooit verwachten dat je achter je rug om kritiek van hem of haar krijgt. Helaas kan dit zelfs in de meest solide vriendschapsrelaties gebeuren, waardoor je je verward en verbitterd voelt. 

“Ik heb twee vriendinnen, Gaby en Shelly, we kennen elkaar al sinds de universiteit - is te lezen in de uitbarsting van onze hoofdpersoon - We zijn alle drie erg close, maar ik heb altijd geweten dat de relatie tussen hen erg sterk was. Nu Shelly gaat trouwen, wordt Gaby het belangrijkste bruidsmeisje en ik een van de andere bruidsmeisjes. Daarom zouden we allebei meegaan naar de eerste generale repetitie - vervolgde ze - maar door een probleem op mijn werk moest Gaby op het laatste moment afzeggen en ging ik alleen. 

Tot zover alles goed: de twee vriendinnen zagen een aantal jurken en na er een paar uitgekozen te hebben, vroeg Shelly de auteur van het bericht om een paar foto's te maken zodat ze die naar haar moeder en hun vriendin kon sturen. De aanstaande bruid vroeg om de foto's met haar mobiele telefoon te maken, dus de vriendin volgde de aanwijzingen en las, door een absurd toeval, niet zulke aardige berichten over haar.

Advertisement

De teleurstellende ontdekking...

Victor Coutant/Pexels

“Ik stond op het punt om de camera te openen toen ik berichten van Gaby zag - schreef ze - er zat een foto van mij bij en ik kon het niet helpen om te lezen”. De twee vriendinnen stuurden elkaar privéberichten waarin ze haar voor de gek hielden. Foto's van haar alleen of in gezelschap werden bekritiseerd om haar uitdrukkingen, de manier waarop ze zich kleedde, de manier waarop ze haar haar droeg. Kortom, kritiek op kritiek die de jonge vrouw diep teleurstelde, waardoor ze het atelier verliet en naar huis rende waar ze in tranen uitbarstte.

Het was naar en verontrustend om te weten dat ze op die manier in diskrediet werd gebracht door twee mensen met wie ze zich diep verbonden voelde. Het is verraad, het vertrouwen is op de een of andere manier beschadigd en ze heeft het gevoel dat ze machteloos is. Haar vriendin voelde zich echter beledigd omdat ze het atelier verlaten had. En ondanks dat de auteur van het bericht haar had uitgelegd waarom en de berichten over haar had ontdekt, reageerde Shelly door te beweren dat ze fout zat omdat ze de chat met Gaby had gelezen zonder haar medeweten. 

De hoofdpersoon van het verhaal had dus niet alleen ontdekt wat haar vriendinnen echt dachten, maar zij werd ook beschuldigd in plaats van hen. Was dit eerlijk?

Wie is er fout?

Abd Elrahman Elokby/Pexels

De gebruikers van de community waren het volledig eens met de auteur en vonden het gedrag van de andere twee meisjes ongepast. Als je vriendschap en oprechtheid belijdt, moet je de dingen die je denkt tegen de persoon in kwestie zeggen en niet achter zijn rug om. Als iets in de manier van doen van de jonge vrouw in hun ogen niet gepast was, dan hadden ze daar openlijk over kunnen praten, haar misschien kunnen adviseren dingen anders te doen of kunnen luisteren naar de redenen voor bepaalde keuzes. In plaats daarvan hadden ze er de voorkeur aan gegeven om onderling te praten, haar in de maling te nemen en te kwetsen. 

Dit is geen vriendschap. Als er echt sprake is van vriendschap, dan mogen er geen geheimen zijn en is directe confrontatie de basis om de relatie elke dag te verbeteren. Vind je ook niet?

Source:

Reddit

Advertisement