Acteur raakt bevriend met een dakloze vrouw en helpt haar er bovenop te komen door jarenlang de huur te betalen

Janine image
door Janine

24 December 2021

Acteur raakt bevriend met een dakloze vrouw en helpt haar er bovenop te komen door jarenlang de huur te betalen
Advertisement

Wanneer we bijzonder gepassioneerd zijn door een beroemd persoon en we hem volgen in elke artistieke fase en in elke verschijning, vragen we ons bijna nooit af of zijn status als een "bevoorrechte" burger het alleen voor zijn persoonlijke doeleinden gebruikt om een ​​leven vol luxe te leiden of een deel van zijn financiële privileges gebruikt om mensen in nood te helpen. Veel VIP's doneren grote sommen geld bij gelegenheden en in openbare verklaringen, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om de meest behoeftigen achter de schermen een handje te helpen.

via Today

Advertisement
CleftClips/Wikimedia

CleftClips/Wikimedia

Een beetje zoals Zach Galifianakis deed, een populaire Amerikaanse acteur en komiek die eerst fortuin maakte als stand-upcomedian in kleine clubs in de buitenwijken van de stad Los Angeles, daarna een paar kleine rollen op het kleine scherm kreeg tot hij internationaal succes behaalde in de rol van de naïeve maar zeer sympathieke Alan Garner in de filmreeks "The Hangover". Ook voor Galifianakis was het succes niet onmiddellijk en de begintijd was heel moeilijk voor hem. Toen hij bij Fox werkte in kleine bijrollen, ging hij vaak naar de wasserij van Fox Laundromat waar hij zijn was deed en ophaalde; daar maakte hij kennis met Elizabeth "Mimi" Haist, een 87-jarige dakloze vrouw die bijna 20 jaar in de wasserij werkte, afhankelijk van de vrijgevigheid van haar klanten.

In de loop van de tijd is de kennismaking met Mimi een vriendschap geworden die zelfs het succes dat Galifianakis in de volgende jaren kreeg niet heeft veranderd; toen hij hoorde dat de vrouw geen eigen huis meer had en bij een paar vrienden logeerde, deed de ster een buitengewoon vriendelijk gebaar: hij zorgde ervoor dat hij een appartement voor haar vond en betaalde haar jarenlang huur en verschillende diensten, en wanneer hij kon, nam hij de dakloze vrouw mee naar de rode lopers van zijn films.

Advertisement

Zach Galifianakis zei over haar: "Mimi is zo'n aardig, eenvoudig en buitengewoon persoon. Ik nodig haar graag uit voor deze evenementen, en dan voel ik me goed als ik haar daar zie!"

Ondanks zijn roem en sterrendom ging deze Amerikaanse acteur nooit naast zijn schoenen lopen en probeerde hij altijd anderen te helpen, en wat hij in het geheim deed voor deze 87-jarige dakloze vrouw was werkelijk buitengewoon. Het is dus echt waar dat niet alle VIP's arrogant zijn, hij is een perfect voorbeeld van vriendelijkheid en waardigheid!

Advertisement