Experts waarschuwen: het wassen van rauwe kip voor het koken kan bacteriële besmetting bevorderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Experts waarschuwen: het wassen van…
Ze vouwt servetten en verkrijgt hiermee vrolijk gekleurde snackkommetjes! Ze vinden een paasei terug van 2008 en besluiten om het ei te openen...

Experts waarschuwen: het wassen van rauwe kip voor het koken kan bacteriële besmetting bevorderen

28.356
Advertisement

Slechte gewoonten in de keuken kunnen leiden tot zeer ernstige problemen, zowel voor degenen die achter het aanrecht staan als voor degenen die voedsel bereiden en vervolgens nuttigen.Koken is geen spelletje en het niet serieus nemen van deze activiteit kan zeer gevaarlijk zijn: het is van essentieel belang om aandacht te besteden aan de juiste opslag van voedsel en het controleren op houdbaarheidsdata en/of schimmel.

 

Onder de verkeerde gewoonten is er een welke onder de aandacht gebracht behoort te worden: rauwe kip wassen voor het koken ervan. De reden waarom de kip onder stromend water wordt gehouden kan de overtuiging zijn dat op deze manier het overtollige vet uit de huid van de kip wordt verwijderd, of dat het eventueel  aanwezig vuil elimineert. Integendeel kan je het echter niet fouter doen, de rauwe kip mag om onaangename redenen nooit worden gewassen ...

Kip wassen is niet de juiste manier om pathogene bacteriën te elimineren, het is eerder een manier om bacteriële besmetting te vergemakkelijken. Zie hier waarom ..

Het kippenvlees verschilt van koe of vaars, en niet alleen vanwege hun voedingseigenschappen: het belangrijkste verschil is dat dit witte vlees afkomstig is van een gevogelte en niet van een zoogdier. 

Vogels zijn immuun voor veel bacteriën die schadelijk of zelfs dodelijk kunnen zijn voor de mens: bijvoorbeeld de tetanus (Clostridium), salmonella en campylobacter bacteriën.Deze ziekteverwekkers bevinden zich op rauw voedsel, het is dus van groot belang hier met koken rekening mee te houden.                     

Alleen hoge temperaturen maken gevogelte, welke van nature bacteriën bevatten, vrij van enig risico.

 

 

 

Het wassen van de kip in de gootsteen betekent het verspreiden van alle bacteriën op het kippenvlees op de nabije oppervlakten.

foto: Youtube

Rauw vlees onder stromend water houden is zeer gevaarlijk en compleet zinloos. Het wassen van het vlees doodt de bacteriën op geen enkele manier! Het kan in plaats daarvan leiden tot de zogenaamde Campylobacteriose bacterie, een voedselinfectie die optreedt met de volgende symptonen: koorts, diarree en braken, welke kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals blindedarmontsteking en het Guillain-Barre syndroom. 

Welke de meeste zorgen baren zijn de bevindingen uit een onderzoek wat uitgevoerd werd door de FSA, de Britse overheidsinstantie voor de voedselveiligheid: twee vijfde van de ondervraagde chefs gaven aan dat ze routinematig kip wassen voor de bereiding ervan. 

De plons in het water van het rauwe kippenvlees kan op keukengerei, werkbladen of andere voorwerpen terechtkomen of op andere voedingsmiddelen welke dan besmet raken: als je je bedenkt dat de wasbak waar je de salade in wast besmet kan zijn!  

Wat zijn de juiste regels om aan te houden bij het koken van kip in huis? Ten eerste, zet de kip direct in het oppervlakte waar hij in opgewarmd zal worden. Wees daarbij attent jouw handen met regelmaat goed te wassen in verband met alle instrumenten die hierna nog worden gebruikt. 

Het is heel belangrijk om te weten dat bacteriën zoals salmonella ook aanwezig kunnen zijn op eieren en vis en behandel de voorbereiding van deze dus met dezelfde zorg!

Veel mensen zijn zich niet bewust van wat gevaarlijk en verkeerd kan zijn aan het wassen van kip in de gootsteen: Deel dit artikel om deze belangrijke informatie te verspreiden.

Zie hier de plek in Groot-Brittannië tijdens de campagne om de preventie van bacteriële besmetting als gevolg van het wassen van kip te verspreiden...  

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt