6 voordelen van ananas, een natuurlijke ontstekingsremmer, rijk aan heilzame en genezende eigenschappen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 voordelen van ananas, een natuurlijke…
10 foto's laten zien dat echte liefde bestaat en voor altijd kan duren Van puppy tot hond: 10 grappige foto's laten zien hoe snel onze trouwe viervoeters groeien

6 voordelen van ananas, een natuurlijke ontstekingsremmer, rijk aan heilzame en genezende eigenschappen

Door Janine
11.459
Advertisement

Zodra je het ziet, ga je in gedachten naar exotische en vooral zomerse sferen, fris en tegelijkertijd gezond, net als de vrucht zelf. Weet je al waar we het over hebben? Over ananas, het beroemde fruit afkomstig uit Zuid-Amerika en vervolgens verspreid over de hele wereld. Een vrucht dat op zichzelf al merkwaardig is, omdat het technisch gezien een deel van de bloem van zijn plant zou zijn, geen echte vrucht maar een "infructescence".

Zijn karakteristieke gele kleur en zijn harde bruine korst hebben in ieder geval een groot aantal voordelen: naast dat het lekker is, is dit tropische fruit, met weinig calorieën, een echt "medicijn" voor ons lichaam, dat ons verzekert van voedingsstoffen, mineralen en waardevolle stoffen voor het welzijn, echt de moeite waard om bij stil te staan.

via: Healthline

1. Het is rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten

Vitamine C, mangaan, vitamine A en K, fosfor, zink en calcium. Het is maar een heel klein gedeelte van de inhoud van een heerlijke ananas. Het zit voornamelijk boordevol vitamine C en mangaan, werkelijk in grote hoeveelheden, wat het immuunsysteem en de groei ten goede komt. Maar dit niet alleen: ananas is ook een uitstekende bron van antioxidanten, stoffen die het risico op chronische ziekten en oxidatieve stress kunnen verminderen.

2. Het is een ontstekingsremmer en het vergemakkelijkt de natuurlijke spijsvertering

Ananas bevat bromelaïne, een enzym dat eiwitmoleculen kan afbreken, de spijsvertering vergemakkelijkt en fundamentele hulp biedt in al die gevallen waarin het lichaam moeite heeft om zelfstandig voedsel te krijgen. Bromelaïne is ook bijzonder effectief gebleken bij de behandeling van ontstekingen: in tegenstelling tot een veelgebruikt medicijn dat voor dit doel wordt gebruikt, slaagt het erin deze problemen zonder gastro-intestinale schade te bestrijden.

foto: Pixabay

3. Het kan de symptomen van artritis verlichten

Wederom dankzij de ongelooflijke ontstekingsremmende eigenschappen, kan het eten van ananas problemen met artritis en artrose en verschillende ontstekingen van de gewrichten verminderen.

4. Het kan het herstel na een operatie of inspanning versnellen

Bromelaïne is de "wonderbaarlijke" stof die, door ananas te eten of supplementen op basis van ananas te nemen, ons de kracht geeft om eerder dan verwacht te herstellen van operaties, pijnen, inflammatoire situaties in het algemeen en bijzonder inspannende fysieke activiteiten. Studies die in deze zin zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat de door bromelaïne veroorzaakte verlichting ook mentaal en fysiek was, met uitstekende waarschijnlijkheden die nauw verband hielden met de regeneratieve vermogens ervan.

5. Het kan het risico op kanker helpen verminderen

De stoffen die aanwezig zijn in ananas (onder meer bromelaïne) verminderen, zoals gezegd, oxidatieve stress en ontstekingen, aandoeningen die de ontwikkeling en proliferatie van kankercellen zouden kunnen vergemakkelijken. Onderzoek in deze zin is nog steeds in ontwikkeling en moet worden bevestigd, maar wat zeker is, is dat ananas een echt elixer van gezondheid en bescherming is.

Advertisement
foto: Pikist

6. Het bevat weinig calorieën en is gemakkelijk toe te voegen aan het dieet

Ondanks dat het een puur zomers tropisch fruit is, is het in sommige gevallen mogelijk om ook in de rest van het jaar ananas te vinden. Deze vrucht bevat weinig calorieën, en wordt daarom sterk aanbevolen om in de voeding te worden opgenomen. Het kan zo worden gegeten of worden toegevoegd aan smoothies, fruitsalades, desserts en zelfs salades en vleesgerechten.

Heb je ook zo’n zin gekregen in een heerlijke ananas en ervan te genieten, wetende dat je gezondheid en welzijn er wel bij varen?

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt