Ook al zitten er vlekken op, kan de banaan een krachtige bondgenoot voor ons welzijn blijken te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ook al zitten er vlekken op, kan de…
Na 5 jaar gevangenschap ziet deze hond voor het eerst de zee en kan zijn vreugde niet inhouden Een dakloze wordt in het ziekenhuis opgenomen en zijn 4 honden wachten geduldig op hem bij de deur van het ziekenhuis

Ook al zitten er vlekken op, kan de banaan een krachtige bondgenoot voor ons welzijn blijken te zijn

Door Janine
8.515
Advertisement

Tropisch fruit dat door bijna elk land ter wereld wordt gebruikt, net zoals appels of sinaasappels, zijn bananen echt een schat aan welzijn. Wanneer je ze op de markt koopt, kies je meestal die met een meer levendige kleur, van felgeel tot intens groen.

Eenmaal thuis gebracht, rijpen ze vrij snel, waardoor de schil bedekt wordt met donkere vlekken. Deze versie is misschien niet aantrekkelijk vanuit esthetisch oogpunt, maar het is uitstekend voor de gezondheid.

via: Healthline
foto: Pixabay

Veel mensen, vooral kinderen, houden niet van bananen wanneer ze hun karakteristieke kleur beginnen te verliezen. De zwarte of bruinachtige schil wordt geassocieerd met bedorven voedsel, en toch zijn bananen dan juist nog waardevoller voor het organisme.

Hoe meer vlekken het fruit heeft, hoe meer TNF het bevat. Deze stof is een krachtig hulpmiddel bij het bestrijden van de groei van kankercellen en stimuleert in de praktijk de natuurlijke afweer door het genezingsproces te versnellen in geval van infecties of ontstekingen.

Alsof dit nog niet genoeg was, moeten we niet vergeten dat bananen niet alleen rijk zijn aan vitamines, maar ook aan sucrose en fructose, dat zijn natuurlijke, ongeraffineerde suikers. Het regelmatig consumeren van bananen kan de bloeddruk onder controle houden, waardoor de incidentie van hart- en vaatziekten (beroerte en hartaanval) wordt verminderd.

De aanwezigheid van vezels maakt ze uitstekend voor maagzuur en gastro-oesofageale reflux. Bananen zijn ook een bron van kalium en voedingsstoffen voor degenen die sporten, een echt concentraat van energie dat krampen voorkomt en de spierfunctie bevordert. Ten slotte zijn ze rijk aan tryptofaan, een serotonine-stimulerend middel, waardoor ze goed voor het humeur zijn en depressie tegen gaan.

Omdat het een vrucht is die rijk aan koolhydraten is, is het uiteraard noodzakelijk om de inname te matigen. Kortom: een natuurlijk voedingsmiddel dat, zelfs als de schil zwart gevlekt is, echt een waardevolle bondgenoot is van ons welzijn, om nooit te onderschatten.

Zoals gewoonlijk herinneren wij je eraan dat de informatie in dit artikel van algemene aard is en een louter informatief doel heeft. Voor meer informatie over ziekten en remedies om ze tegen te gaan, is het altijd raadzaam om het advies van een arts te raadplegen.

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt