Melk en knoflook, een natuurlijk hulpmiddel tegen rugpijn en ischias - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Melk en knoflook, een natuurlijk hulpmiddel…
15 ironische katten van over de hele wereld die je dag met een lach zullen verbeteren Ze was blind, maar na een operatie slaagde dit meisje er eindelijk in om het gezicht van haar moeder te zien

Melk en knoflook, een natuurlijk hulpmiddel tegen rugpijn en ischias

Door Janine
3.002
Advertisement

Musculoskeletale aandoeningen komen vaak voor in de moderne tijd, en steeds vaker in "geciviliseerde" landen vanwege zittende ritmes, slechte lichaamsbeweging en een verkeerde houding die meerdere uren per dag wordt aangenomen. Van de gewone rugpijn tot chronische ziekten van de heupzenuw, kunnen deze aandoeningen slopend worden en de kwaliteit van leven van veel mensen beïnvloeden. Een remedie kan afkomstig zijn van de ayurvedische geneeskunde, op basis van melk en knoflook.

via: shared.com

In veel gevallen gebruiken mensen met lage rugpijn of ontstekingen van de grootste zenuw in het menselijk lichaam pijnstillers, ontstekingsremmende medicijnen of behandelingen zoals spinale injecties, acupunctuur en zelfs vervanging van tussenwervelschijven. Geleerden van het National Institute for Excellence in Health and British Care hebben na proeven de bovengenoemde therapieën van de lijst van electieve zorg verwijderd vanwege een gebrek aan voldoende gegevens om hun werkzaamheid te ondersteunen.

In plaats van te blijven wachten op toekomstige oplossingen, zou de winnende strategie kunnen zijn om naar het verleden te kijken, met behulp van twee natuurlijke elementen die al sinds de oudheid worden gebruikt in de oude Indiase discipline van Ayurveda. In het bijzonder wordt over knoflook gesproken, met gunstige effecten op het lichaam en de bloedcirculatie, en melk, een stof die rijk is aan voedingsstoffen zoals: calcium, vitamine D en een eiwit genaamd lactoferrine, dat volgens een recente studie krachtige pijnstillende eigenschappen heeft.

Het combineren van deze twee voedingsmiddelen, namelijk knoflook en melk (vooral geiten- of plantaardige melk), zou de sleutel zijn om rugpijn te verlichten en de toestand van de heupzenuw te verbeteren. 250 ml melk, ½ eetlepel honing en 3 teentjes knoflook zijn voldoende om een effectief drankje te maken. Na het koken van de melk, voeg je de knoflook toe en roer je tot het mengsel weer kookt. Laat knoflook niet langer dan 3 minuten op het vuur staan om het niet te denaturaliseren, voeg honing toe en drink het terwijl het nog warm is.

We herinneren je er aan dat dit artikel van algemene aard is en louter ter informatie wordt gepubliceerd. Ze mogen in geen geval de mening van een arts vervangen.

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt