Lijdt jij aan een glutenintolerantie? Deze 10 symptonen kunnen je helpen dit te begrijpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lijdt jij aan een glutenintolerantie?…
Op sommige ramen zit een schroef die twee keer per jaar moet worden gedraaid om de temperatuur in huis te regelen Dit is de correcte manier voor het opstropen van je mouwen!

Lijdt jij aan een glutenintolerantie? Deze 10 symptonen kunnen je helpen dit te begrijpen

Door Romy Mortier
21.302
Advertisement

Onder de aandoeningen die in verband staan met een glutenintolerantie bevindt zich niet alleen coeliakie: Deze ziekte is dan wel exponentieel verspreid in de afgelopen jaren, maar er worden ook steeds meer allergieën gevonden onder een grotere groep mensen. De oorzaak van deze stijging heeft zeker te maken met de toegenomen raffinage in meelproducten, een proces dat schadelijk is voor het menselijk lichaam en de oorzaak voor het ontstaan ​​van verschillende aandoeningen bij verschillende personen bleek te zijn. De intolerantie voor gluten komt niet alleen tot uiting door middel van de ziekte coeliakie maar valt ook door vele andere kleine symptomen te herkennen welke van belang zijn op te pakken omdat ze op lange termijn zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Laten we samen eens bekijken bij welke symptonen een arts ingeschakeld moet worden om de situatie nader te onderzoeken.

 

1. Spijsverteringsproblemen

foto: vimeo.com

Glutenintolerantie manifesteert zich door middel van verschillende spijsverteringsstoornissen; maagzuur, buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel, diarree of zelfs constipatie bij kinderen. Ook een gevoel van misselijkheid tijdens de maaltijden kan een waarschuwing vormen.

 

2. Keratose pilaris

Deze verandering van de huid uit zich door kleine puntvormige plekjes te vormen die zich uitstrekken rond de haarfollikels van de ledematen en kan optreden op de armen, dijen en billen.

 

Advertisement

3. Concentratieproblemen en een verward gevoel

Een slecht concentratievermogen en een laag niveau van aandacht na het eten van een maaltijd met gluten kan de onverdraagzaamheid ervan signaleren. De reden waarom deze toestand optreedt is vanwege het feit dat al de energie in het lichaam bezig is met de verwerking een ongewenste aanwezige stof, namelijk de gluten.

 

4. Andere gediagnosticeerde ziekten

Coeliakie en andere aandoeningen die in verband staan met gluten ontstaan vaker ​​bij mensen die reeds gediagnosticeerd zijn met een auto-immuunziekte. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het verstandig de gezondheidstoestand te laten onderzoeken door middel van specifieke testen.

 

5. Neurologische aandoeningen

foto: vimeo.com

Stoornissen als perifere neuropathie ( een tintelend gevoel in de ledematen), epileptische verschijnselen, depressie en angst worden gerelateerd aan een intolerantie voor gluten.Bovenal in het geval de symptonen samengaan met de bovengenoemde andere problemen.

 

6. Onvruchtbaarheid

foto: pixabay.com

Wanneer een intolerant persoon gluten binnenkrijgt, kan het lichaam een ontsteking ontwikkelen die de reproductieve functies kunnen beïnvloeden. 

In de meeste gevallen echter, als men met een glutenvrij dieet begint, wordt de juiste reproductieve effectiviteit herstelt.

 

7. Migraine

Als er migraine-aanvallen op beginnen te spelen kan dit een teken zijn van de ontwikkeling van een vorm van een glutenintolerantie. 

8. Chronische vermoeidheid en fibromyalgie

Fibromyalgie manifesteert zich door enorme spierpijn mogelijk door het gehele lichaam. Deze spierpijn kan samengaan met een behoorlijke daling van krachten, slapeloosheid en mogelijke neigingen tot angst en depressie. Het precieze identificeren van de oorzaken van deze aandoeningen zijn ingewikkeld, maar het is vaak simpel te wijten aan wat er door de maag gevoerd wordt.

 

9. Gewrichtspijn

Gewrichtspijn en ontstekingen zijn veel voorkomende symptomen van gluten-intolerantie.

 

10. Stemmingswisselingen

foto: vimeo.com

Als je gluten intolerant bent en deze echter wel binnenkrijgt, kunnen er enorme veranderingen en wisselingen in de stemming optreden. 

Als je denkt getroffen te zijn door een van deze aandoeningen en een dokter nodig hebt, aarzel dan niet om specifieke onderzoeken het uit te laten wijzen!Onderschat het niet, het behandelen van een gluten intolerantie betekent je weer goed en fit voelen!

 

Tags: EtenNuttigGezondheid

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt