10 tuinier trucs welke groene experts van u zullen maken

door Romy Mortier

24 Mei 2017

10 tuinier trucs welke groene experts van u zullen maken
Advertisement

Heeft U besloten om meer aandacht te besteden aan uw groene hoek? Of u nou een klein balkon of een echte tuin heeft, er mag nooit een ruimte missen in een huis welke gewijd is aan planten en bloemen. Voordat u deze begint te maken volgens uw wensen en mogelijkheden is het goed om een ​​paar tuinier trucjes te leren die u meerdere keren van pas zullen komen. In dit artikel stellen we er wel 10 voor, velen van hen op basis van recycling van voorwerpen die anders weg zouden worden geworpen.  

Advertisement

Grondig bevochtigen

Grondig bevochtigen

Thegardeningcook

Sommige planten prefereren een bevochtiging van onderen in plaats van van bovenaf. Om haar grond goed vochtig te houden, kunt u een oude plastic fles gebruiken. Met een puntig voorwerp (een schroevendraaier of de punt van een boor als het materiaal harder is) perforeert u de fles langs de zijkanten. Zet dan de fles in de grond en laat een deel vrij in de lucht staan: Wanneer u nu water giet wordt het in deze stroom geleidelijk de grond in gebracht door de gaatjes heen zonder daarbij de bladeren te bevochtigen.

 

Advertisement

Planten...in een pot.

Planten...in een pot.

This

Het planten van planten in een ondergrondse pot kan in verschillende gevallen nuttig zijn: als u bijvoorbeeld niet zeker bent van de opstelling van u nieuwste aankoop en wilt experimenteren, zodat u ontelbare keren de potten kunt verplaatsen zonder dat te veel stress oplevert voor de plantenwortels . Of als de grond die u ter beschikking heeft  zanderig of te kleiig is, kunt u toch nog de meest populaire soorten specerijen in uw tuin kweken.

Tomaten kweken in een droog klimaat.

Tomaten kweken in een droog klimaat.

here

Tomaten besproeien of druppelen is soms niet de meest geschikte manier om te bevochtigen in gebieden met een droog klimaat: het water kan te snel verdampen zonder de diepe wortels te voeden. Om dit probleem te voorkomen is het enige wat u nodig heeft een emmer en een paar scheppen compost. Maak gaten in de zijkanten van de betreffende emmer en zet de emmer niet te ver onder de grond. Vul de emmer dan met compost en geef deze om de 2 dagen water. Op deze manier zal het water niet verdampen en blijft de bodem voortdurend vochtig: de resultaten van deze techniek zullen goed zichtbaar zijn!

 

 

Rozen laten bloeien...door middel van aardappelen

Rozen laten bloeien...door middel van aardappelen

Amateurgardening

Plaats de stengel van een roos in een aardappel, en zet deze vervolgens in de grond. Op deze wijze houdt de binnenkant van de knol het einde van de steel voortdurend vochtig en bevordert dit de ontwikkeling van de wortels.

Regenwater verzamelen

Regenwater verzamelen

Ian Mackenzie/Flickr

Heeft u voor uw tuin veel water nodig? Vergeet niet dat de natuur daar heel wat van heeft: het is dan wel niet bruikbaar voor alle doeleinden, maar regenwater is prima voor het besproeien van al het groen. Installeer een systeem om regenwater te verzamelen buiten uw huis: u kunt gewoon de goot uitbreiden door middel van een vat of bijvoorbeeld een vrij grote schaal.

 

Advertisement

Een waterreserve maken van een plastic fles.

Een waterreserve maken van een plastic fles.

Dabbletree

Ook in dit geval zijn de flessen water nuttig om een ​​bedrijfszekere techniek voor irrigatie te creëren. In het bijzonder in de zomer, omdat de belangrijkste oorzaak van de sterfte van planten feit dat de bladeren nat zijn is, en door de warmte van de zon "verbranden." Om de bladeren niet nat te laten worden zou een geperforeerde fles in de grond zetten een oplossing zijn:vul deze met water op deze manier wordt het water geleidelijk binnengebracht en zal deze alleen naar de wortels worden gestroomd.

 

Zoetere tomaten door middel van het gebruik van soda.

Zoetere tomaten door middel van het gebruik van soda.

Thegardeningcook

Als u er van houdt om tomaten thuis te kweken, omdat ze zoeter en sappiger zijn als die bij de supermarkt, hier dan een truc voor u om ze nog meer te verbeteren. Voeg aan het oppervlak van de bodem natriumbicarbonaat (let op niet op de plant!) toe: Deze stof bestaat uit natuurlijke aarde en motiveert de natuurlijke zuurgraad van de bodem. Het resultaat zijn geweldige tomaten!

Advertisement

Zaadjes planten in een citroenenschil.

Zaadjes planten in een citroenenschil.

Myromanapartment

Uitgeholde citroenschillen gevuld met grond zijn uitstekend houders voor het kweken van planten met zaden. Wanneer het tijd is om ze te transplanteren naar de grond, verwijdert u de schil en gooi het in de compost. Het in de grond zetten hiervan wordt afgeraden, omdat de zuurgraad van de bodem uiteindelijk te hoog zou kunnen zijn.

 

Uw tuin decoreren door een weg van cement te creëren.

Uw tuin decoreren door een weg van cement te creëren.

Tancamjenksfam

Om een ​​originele touch te geven aan uw gazon verrijk deze door met concrete stappen te werken: u kunt gewoon beton en vormen kopen en daar een soort van "tegels" mee creëren. Vul de vormen met cement tot het niveau van het oppervlak. Laat vervolgens drogen in het licht, en verwijder dan de mal. Wacht een paar uur voor het cement volledig opgedroogd is voor u er op loopt.

Advertisement

Een groen hut ... van PVC-buizen.

Een groen hut ... van PVC-buizen.

Pvcplans

PVC-buizen zijn goedkoop en zijn zeer geschikt voor vele klussen. Kijk hier wat u kunt bouwen met enkele pijpen en vliegensvlug: deze "hut" zal uw planten voorzien van ventilatie en de juiste hoeveelheid zonneschijn die ze nodig hebben.

 

 

 

Advertisement