Een man toont ons een eenvoudige en goedkope methode om slakken uit de tuin te verwijderen zonder pesticiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man toont ons een eenvoudige en…
Hier zijn enkele nuttige tips om een rijpe en zoete meloen te kiezen Hij vindt een husky op straat: wanneer hij de baasjes heeft opgespoord, krijgt hij een antwoord dat hij niet verwachtte

Een man toont ons een eenvoudige en goedkope methode om slakken uit de tuin te verwijderen zonder pesticiden

Door Janine
25.012
Advertisement

Het verzorgen van de moestuin of je tuin is niet eenvoudig, vooral als het weer tegenzit of diertjes die zich voeden met begraven planten. Degenen die groenten verbouwen, weten bijvoorbeeld welke schade slakken kunnen aanrichten: het eten van bladeren kan de oogst in gevaar brengen. Een manier om ze weg te houden, zonder uiteraard hun gezondheid te schaden, bestaat en iedereen die het in praktijk heeft gebracht, is tevreden. Hieronder leggen we het uit.

foto: pixabay.com

Het recept voor het natuurlijke pesticide tegen slakken heeft een man op Facebook gepubliceerd, die duizenden keren werd gedeeld. Volgens de man vereist de methode gemakkelijk verkrijgbaar materiaal, voor een totale kostprijs van een paar centen.

Dit heb je nodig:

  • 4 melkpakken
  • 1 liter water
  • 25 gram poedermout
  • 3 cl likeur

Procedure:

• Doe de mout, het water en de likeur in een kan: meng en verdeel de oplossing in de vier melkpakken.

• Plaats de melkpakken in de tuin of in de moestuin, met de opening dicht bij de grond.

Na een paar dagen moeten de slakken zich in de buurt van de melkpakken bevinden, aangetrokken door het mengsel. Op dit punt is het mogelijk om de melkpakken te verzamelen en de slakken elders te brengen, zonder uiteraard de melkpakken in het milieu achter te laten.

Een zeer belangrijke aanbeveling is om tijdens het hanteren van de verpakking handschoenen te dragen: dit komt door de mogelijke aanwezigheid van toxische bacteriën voor mensen.

In de oplossing mogen nooit giftige stoffen worden toegevoegd: naast het schaden van slakken, kan het ook gevaarlijk zijn voor huisdieren en wilde dieren! Zoals te lezen is, is het recept niet giftig maar alleen aantrekkelijk voor slakken.

Voor meer gemak kun je ook andere verpakkingen gebruiken: bierblikjes of plastic flessen. Het belangrijkste is dan om ze op de juiste manier weg te gooien, nadat ze de slakken ver van de tuin of uit de tuin hebben bevrijd.

Hjemmelavet sneglefælde. Meget effektiv. Den har ligget der i max 20 minutter. Den indeholder en blanding af 1L vand,...

Pubblicato da Michael Christian Petersen su sabato 16 luglio 2016
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt