De methode om zich te ontdoen van muizen die het huis infecteren... ZONDER ze te vermoorden! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De methode om zich te ontdoen van muizen…
De 15 basisprincipes van Maria Montessori om kinderen gelukkig op te laten groeien Weet je de betekenis van het nummer dat op plastic verpakkingen wordt gedrukt? Daarom moet je dat weten

De methode om zich te ontdoen van muizen die het huis infecteren... ZONDER ze te vermoorden!

Door Janine
2.476
Advertisement

Muizen kunnen heel schattig zijn maar niet als ze in jouw huis zitten en aan je eten zitten, of aan je electrische kabels, je meubels en jouw gezondheid in gevaar brengen. Helaas brengen knaagdieren bacteriën met zich mee van sommige zeer gevaarlijke ziekten: ze brengen het over door hun uitwerpselen maar ook door hun haren en hun speeksel. Het is daarom altijd beter deze dieren uit onze huizen te jagen. Maar hoe doen we dat zonder ze te vermoorden?

1) Zorg ervoor dat de muizen niet binnen komen: normaal gesproken komen muizen onze huizen binnen omdat ze gebrek aan eten in hun natuurlijke omgeving en dus honger hebben. Als je je huis altijd schoon houdt en eten in dichte afgesloten verpakkingen, dan zouden zelfs ratten geen reden hebben om in huis te blijven mochten ze binnen komen.

2) Neem een kat: als je ruimte, tijd en geld hebt, kan dit een natuurlijke oplossing zijn voor muizen. Zelfs de geur van de kat zou de muizen ontmoedigen om je huis binnen te komen, maar als ze toch binnen komen zullen ze er spijt van krijgen als ze oog in oog staan met hun natuurlijke antagonist. Maar als je een echte muizenplaag hebt is één kat niet genoeg. Als ze eenmaal zijn uitgeroeid voorkom je wel een tweede plaag.

3) Pepermuntolie: pepermuntolie is een natuurlijk afschrikmiddel tegen muizen omdat de geur te sterk is voor hun reukorgaan. Doe wat essentiele pepermuntolie op een watje en wrijf daar waar je denkt dat de muizen binnen komen. Herhaal dit iedere 5/7 dagen zodat het effectief wordt.

foto: pixabay.com

4) Cayennepeper: cayennepeper is een pepertje waarvan het sterke aroma muizen weghoudt. Zorg ervoor dat je het buiten bereik van kinderen en andere huisdieren houdt, maar als je het wilt gebruiken om ratten weg te jagen, leg ze dan in kleine bakjes in kasten, onder de bedden en waar knaagdieren naar binnen kunnen.

5) Droge slangenuitwerpselen: het lijkt erop dat droge uitwerpselen van slangen muizen uit de buurt houdt. Je kunt ze vinden door in een dierentuin te vragen of een bekende die een slang heeft. Muizen worden door slangen gevangen en ze komen niet in de buurt als ze hun aanwezigheid opmerken. Ook in dit geval moet je ervoor zorgen het buiten bereik van kinderen of andere dieren te houden.

6) Koop een muizenval: er is een grote verscheidenheid aan muizenvallen en sommigen doden de muizen niet maar blokkeren ze. Als je een muizenplaag hebt, is dit natuurlijk niet voldoende.

Het belangrijkste is om te weten hoe erg de situatie is, als de situatie uit de hand loopt, aarzel dan niet specialisten in te schakelen.

En voor de durfals, in de video een instructie hoe een muizenval te maken!

Tags: MuizenNuttig

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt