Zoveel last van je benen dat je 's nachts slecht slaapt? Dit is niet alleen simpele last, maar een neurologisch syndroom - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zoveel last van je benen dat je 's nachts…
Deze papa maakt een selfie met zijn dochters, maar ...dan er komt iemand uit de achterbank tevoorschijn! Heb je altijd deze crème gebruikt zonder haar werkelijke effect te kennen: hier zijn 10 manieren om de crème te gebruiken

Zoveel last van je benen dat je 's nachts slecht slaapt? Dit is niet alleen simpele last, maar een neurologisch syndroom

56.889
Advertisement

Vaak is het moeilijk om onderscheid te maken tussen een last en een echte ziekte die een behandeling nodig heeft. De nuance is heel subtiel en leidt er vaak tot dat mensen de situatie te onderschatten en zich wennen aan het ongemak. Heb je ooit gehoord van RLS? Het staat ook wel bekend als het syndroom "Benen zonder rust" en bestaat uit een aandoening waar veel mensen mee doorlopen: het belangrijkste symptoom is de noodzaak voelen om voortdurend de benen te bewegen, bovenal 's nachts. Dit met als gevolg een gevoel van tintelingen, branderigheid, pijn en kleine bevingen. Je hebt waarschijnlijk altijd gedacht dat het een probleem waar alleen jij mee kampt en wat gekoppeld is aan stress en nervositeit. Hier komen we erachter waar het werkelijk om draait.

Het rusteloze benen syndroom manifesteert zich door een onaangenaam gevoel in de benen, dat de noodzaak geeft om ze voortdurend te laten bewegen.

Meestal hebben dragers van het syndroom moeite met in slaap vallen of door te slapen en kan het ook de armen betrekken. Het is een erfelijke aandoening, die al 45 jaar verschijnt en levenslang gedragen wordt, RLS werd ook waargenomen bij kinderen. De mate van RLS kan verschillen van een milde ergernis tot een grove ​​last en kan zo slopend worden dat het de kwaliteit van de algemene slaap beïnvloedt tot die van het gehele leven. 

Dragers: 

  • Dragers van andere chronische ziekten, zoals diabetes en nierziekten
  • Mensen die antidepressiva, antihistaminica, anti-misselijkheid en anti-psychotica toegewezen krijgen.
  • Wie zwanger is, met name in het laatste kwartaal.
  • Degenen die alcohol gebruiken
  • Degenen die lijden aan slapeloosheid

Hoe kan het behandeld worden:

Het rusteloze benen syndroom kan worden behandeld met medicijnen, maar in veel gevallen is het voldoende om een ​​aantal gewoontes te veranderen om de symptomen te verlichten.

  •  Alcohol en cafeïne versterken de problemen die gepaard gaan met RLS, vooral indien ze genomen worden voor het slapengaan.
  • Roken bevordert een staat van opwinding waardoor het ongemak van RLS toeneemt.
  • Een fysieke training van 30-60 minuten kan op zeer effectieve wijze de symptomen verlichten. Denk dan aan gewoon wandelen, rennen, yoga en specifieke oefeningen voor de benen.

Het verminderen van de dagelijkse stress zal helpen bij het oplossen van het syndroom en vele andere problemen.Als je denkt dat RLS jouw geval kan zijn bespreek dit dan met uw arts, die zal voor de beste behandelmethoden zorgen. Verander jouw levensstijl, niet alleen om het probleem van de nacht been ongemak op te lossen! We laten hier met een voorbeeld van enkele oefeningen zien wat jullie kunnen doen om de symptomen te verlichten.

 

Tags: NuttigGezondheid

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt