Je voeten verzorgen: de natuurlijke en goedkope remedie om ze altijd zacht en soepel te houden

Janine image
door Janine

26 Juli 2021

Je voeten verzorgen: de natuurlijke en goedkope remedie om ze altijd zacht en soepel te houden
Advertisement

Wat is er heerlijker dan een lekker voetenbad om je lichaam te ontgiften en even tijd voor jezelf te nemen? In de zomer kunnen onze voeten eindelijk weer ademen en vooral vrouwen pronken graag met open schoenen en natuurlijk perfecte voeten. Om de perfecte voeten te krijgen, moet je echter proberen een bepaalde consistentie te hebben en het hele jaar door voor hun gezondheid te zorgen. Het is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook en vooral van iemands welzijn. Voeten zijn "de uiterste periferie van de bloed- en lymfecirculatie en geven een impuls aan de hele bloedsomloop": een gericht werk aan de voeten zal je daarom helpen het gevoel van zwelling te verminderen en de stagnatie van eventuele gifstoffen te voorkomen, waardoor je tegelijkertijd je hele lichaam voed. Beginnen met een regenererend voetenbad is een uitstekend idee om voor jezelf te gaan zorgen en aan je verlangen naar "perfecte voeten" in de zomer te voldoen! Hier is een eenvoudige en goedkope manier om het thuis te doen.

via Healthline

Advertisement
Youtube / Itsmilkyways

Youtube / Itsmilkyways

Kies eerst een tijdstip van de dag om exclusief aan jezelf te wijden, wanneer je zeker weet dat je even rust kunt hebben - volg dan deze eenvoudige stappen. De ingrediënten die je nodig hebt, vind je in alle voorraadkasten in huis en ze zijn in ieder geval extreem goedkoop: citroen, water, zout, bicarbonaat en, als optie, shampoo. Neem een ​​wasbak (of, als je die niet hebt, gebruik je het bidet) en vul deze met warm water. Voeg een paar druppels citroensap, een beetje zout en bicarbonaat toe. Je kunt de shampoo aan het geheel toevoegen en een paar minuten laten intrekken. Dompel je voeten onder en... ontspan!

Advertisement
Youtube / Itsmilkyways

Youtube / Itsmilkyways

Blijf ten minste 10 minuten met je voeten weken en voltooi deze routine met een laatste stap: neem je favoriete scrub en begin met het masseren van je voeten. Vergeet niet je favoriete vochtinbrengende crème aan te brengen om je voeten te voeden en op te frissen. Overdrijf niet met scrubben, maar herhaal het voetenbad telkens wanneer je voeten aan het eind van de dag vermoeid en gezwollen aanvoelen. Je zult zien dat dankzij deze natuurlijke en super goedkope methode je voeten weer soepel en zacht worden!

Advertisement