Hoe groeit een avocado plant in huis met een pit van het fruit - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe groeit een avocado plant in huis…
15 mensen die tegenover hun dubbelganger stonden en besloten het moment vast te leggen 25 foto's van overdreven luxe die je kunt vinden in Dubai

Hoe groeit een avocado plant in huis met een pit van het fruit

Door Janine
2.323
Advertisement

We denken er nooit bij na, maar de zaadjes van de vruchten die we eten zijn levensschatten: uit deze zaadjes kan een nieuwe plant groeien en uiteraard de vruchten. Denk bijvoorbeeld de volgende keer goed na, als je de zaadjes weggooit. Als je dit artikel leest, leer je alle stappen die je kunt volgen om een mooie avocadoplant in huis te hebben vanaf de pit: alles wat je nodig hebt zijn 3 tandenstokers, een glas water en natuurlijk een pit.

De avocado heeft een grote pit en kun je eenvoudig van het vruchtvlees verwijderen.

Allereerst haal je de pit eruit zonder te beschadigen en spoel je het af in warm water om restjes vruchtvlees en eventuele ziekteverwekkers te verwijderen.

Droog de pit goed af en zorg ervoor dat je de bruine buitenste laag er niet af haalt.

Advertisement

Opgelet! De pit heeft een "bovenkant" en een "onderkant", herkenbaar aan de positie in de vrucht.

De punt van de pit, waaruit de pit ontkiemt, is die op het puntige deel van de avocado. De onderkant van de pit is aan de andere kant van de vrucht.

Steek de drie tandenstokers in de pit (zoals op de foto) en vul het glas met water: de onderkant van de pit moet bedekt zijn met water.

De punt van de pit moet aan de bovenkant blijven.

Nu moet je alleen nog wachten en in de tussentijd zorg je voor je toekomstige plant door het water 1-2 keer per week te vervangen zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. De ontkieming duurt ongeveer 3-6 weken: houd de pit op een warme plek om de tijd te versnellen.

Je kunt de pit in de aarde planten wanneer je één of meer witte wortels uit de pit ziet komen.

Het is niet gezegd dat de plant ook vruchten geeft: het is mogelijk dat een enting nodig is met een productieve plant. In ieder geval is de avocadoplant ook zonder vruchten een prachtige plant voor in huis met zijn grote groene bladeren. Bovendien is de ontkieming van een pit interessant om samen met kinderen te volgen: onthoud dat tuinieren geduld ontwikkelt bij de allerkleinsten, zo leren ze dat ze moeten wachten om van vruchten te genieten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt