Brandweermannen verspreiden deze foto's: welk gevaar lopen degenen die hun mobiel mee naar bed nemen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Brandweermannen verspreiden deze foto's:…
7 jaar na het redden van een leeuwin vind hij haar terug in de wateren van een rivier: de ontmoeting tussen de twee beneemt je de adem Het lijkt op een lichaam zonder hoofd maar ze is er wel. Zie je haar?

Brandweermannen verspreiden deze foto's: welk gevaar lopen degenen die hun mobiel mee naar bed nemen

Door Janine
3.330
Advertisement

De technologie maakt ons leven een stuk gemakkelijker, maar brengt het tegelijkertijd ook in gevaar: het kan gebeuren door een fabrieksfout, zoals bijvoorbeeld batterijen die ontploffen van een bepaald merk smartphone, maar het gebeurt ook dat de gebruiker er verkeerd mee omgaat. We weten allemaal dat het niet gezond is om met ons mobieltje in de hand in slaap te vallen, maar het zijn niet alleen onze ogen die gevaar lopen...

Het brandweerkorps van Newton, VS heeft deze foto's verspreid: een veel voorkomende gewoonte

Je bent niet de enige die er 's nachts van profiteert om de batterij van de telefoon helemaal op te laden: het probleem is dat veel mensen de telefoon op bed leggen, bijvoorbeeld op het kussen. Dit is zeer gevaarlijk omdat de batterij tijdens het opladen een temperatuursstijging ondergaat waardoor er brand kan ontstaan. Het komt best vaak voor, van deze foto's zijn er duizenden.

Het brandweerkorps schrijft: "Een onderzoek heeft uitgewezen dat 53% van de kinderen/jongeren hun telefoon 's nachts onder hun kussen oplaadt. Deze gewoonte kan zeer gevaarlijk zijn. De warmte van het oplaadproces kan niet verspreid worden en hoopt zich dus op, waardoor de temperatuur sterk verhoogd.

Het resultaat kan zijn dat de lakens of het kussen in brand vliegen waardoor kinderen, of ieder ander, aan een groot risico worden blootgesteld. Controleer dus altijd goed waar je jouw telefoon oplaadt.

Het zijn niet alleen de batterijen die in brand kunnen vliegen: ook sommige kabels kunnen oververhit raken, vooral vervalste en niet overeenkomende kabels.

Er zouden alleen originele kabels gekocht moeten worden en kabels die overeenkomen met de technische eigenschappen van de telefoon. Het brandweerkorps heeft besloten om enkele tips te publiceren die een tragedie zouden kunnen voorkomen.

Leg de telefoon tijdens het opladen op een hard, plat oppervlak

Gebruik de telefoon niet tijdens het opladen om oververhitting te voorkomen

Laat de telefoon niet op het bed of op de bank achter

Vervang alle beschadigde delen: batterijen, kabels...

We maken vandaag de dag allemaal gebruik van de technologie, maar niet altijd op de meest veilige manier: leg de telefoon niet neer op het bed of onder het kussen, het kan je leven redden! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt