Door haar te vragen een klok te tekenen, kan de arts dit meisje diagnosticeren met een zeldzame auto-immuunziekte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door haar te vragen een klok te tekenen,…
Een camera filmt het moment waarop deze hond weet dat ze in een kennel wordt achtergelaten Hij gaat eendjes redden die in het zwembad vast zitten: de oplossing van de man doet je glimlachen

Door haar te vragen een klok te tekenen, kan de arts dit meisje diagnosticeren met een zeldzame auto-immuunziekte

07 September 2017 • Door Janine
25.510
Advertisement

Op de leeftijd van vierentwintig jaar stond Susannah Cahalan aan het begin van een veelbelovende carriere als journaliste van de New York Post en had sinds enkele maanden een gelukkige relatie. Maar van de ene op de andere dag, veranderde haar leven in een nachtmerrie door psycho-fysieke aandoeningen waar lange tijd niemand een antwoord op wist behalve dat ze een geestelijke ziekte zou hebben. Haar redding kwam net op tijd dankzij een bijzonder eigenwijze arts.

Voordat een mysterieuze ziekte haar leven overhoop haalde, was de jonge Susannah een veelbelovende veslaggever die haar weg vond in de wereld van de journalistiek.

Haar leven veranderde door een plotselinge moeheid, luiheid en algemene verwarring. In korte tijd verloor ze het gevoel in haar ledematen, kreeg aanvallen van paranoia, hallucinaties en epileptische aanvallen.

Op een gegeven moment moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis

De jonge vrouw had onderhand een onverklaarbaar gedrag en geen van de diagnoses van de artsen die haar onderzochten (tegen het betalen van enorme bedragen) was de juiste.

Kijkend naar enkele filmpjes die in het ziekenhuis gemaakt zijn, leek het werkelijk een mentaal onstabiel persoon en dat dachten helaas ook de verschillende neurologen die haar onderzochten: er werden haar zware medicijnen vooorgeschreven en er waren artsen die zeiden dat ze teveel feestjes afliep...

Advertisement

Eindelijk kwam de dag waarop Susannah werd onderzocht door een arts die het mysterie op zou lossen.

Toen de familie besloot om nog een poging te wagen, verscheen dokter Souhel Najjar op het toneel, directeur van de neurologieafdeling in twee verschillende ziekenhuizen in New York.

Dankzij een standaard psychiatrische test, begreep dokter Najjar in enkele minuten wat er aan de hand was met Susannah.

De arts vroeg de vrouw om een klok te tekenen: wanneer ze pen en papier teruggaf zag hij alle nummers aan de rechterkant van de tekening staan. Hieruit begreep hij dat deze zelfde kant van haar hersenen ontstoken was. Een biopsie bevestigde onmiddelijk zijn theorie dat de vrouw aan een auto-immuun ziekte leed genaamd anti NMDA encefalitis die, in principe, de hersenen aantast en dodelijk is als het niet op tijd ontdekt wordt.

Dankzij zijn interventie slaagde Susannah erin om te genezen, ook al...

Herinnert de vrouw zich bijna niets van deze periode en alles wat ze weet over de gevolgen die de ziekte op haar had heeft ze van foto's en video's.

Advertisement

De journaliste heeft een boek geschreven over haar ziekte die in bijna 90% van de gevallen niet juist wordt gediagnosticeerd.

Susannah wilde vooral het feit onderstrepen dat zij genezen is omdat ze de economische middelen had (de totale medische kosten bedroegen 1 miljoen dollar), maar niet iedereen heeft dat geluk.

Tags: AbsurdVerhalen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt