Ze veranderen van tafel om niet in de buurt van een kind met Down te zitten: de ober weigert hen te bedienen - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze veranderen van tafel om niet in de…
Kleine visuele test: probeer de 16 cirkels te identificeren die in deze afbeelding zijn verborgen Deze man gooit een emmer water in de rivier: in een ogenblik verandert het wateroppervlak VOLLEDIG

Ze veranderen van tafel om niet in de buurt van een kind met Down te zitten: de ober weigert hen te bedienen

28 Augustus 2017 • Door Sarah Nichele
23.896
Advertisement

Kim Castillo gaat vaak met haar zoon Milo uit eten in hun vaste restaurant. Haar zoon heeft het syndroom van Down en is zeer geliefd onder het personeel van het restaurant. Tijdens één van hun bezoekjes aan het restaurant krijgen ze helaas te maken met een geval van discriminatie: een gezin dat naast hun zit, vraagt om een andere tafel, omdat ze niet in de buurt van Milo willen eten. De ober besluit het hier niet bij te laten zitten!

via: today.com

De kleine Milo is 5 jaar oud en is geliefd bij het personeel van het restaurant Laurenzo's Prime Rib in Texas.

Michael Garcia, die al twee jaar lang deel uitmaakt van het personeel, was die dag aan het werk als ober. Milo was razend enthousiast, omdat hij kort daarvoor zijn verjaardag had gevierd en hij hier graag over wilde vertellen:"Misschien sprak hij wat harder die dag, maar niet zo hard dat mensen aan de andere tafels daar last van zouden kunnen hebben", zo vertelt zijn moeder.
Tien minuten later stond het gezin aan het tafeltje naast hun op om aan een ander tafeltje te gaan zitten. Niemand wist waarom, maar Garcia had gehoord wat de man aan het tafeltje had gezegd voordat hij opstond.  

"Mijn persoonlijke gevoelens kregen de overhand".

De man aan het andere tafeltje zei: "Kinderen met speciale behoeften, moeten maar ergens anders speciaal wezen". de ober was stomverbaasd om deze woorden te horen: "Ik kon niet geloven dat een volwassen persoon zoiets kon zeggen over een kind". Op dat punt besluit Garcia om zich tot de man te wenden om te vertellen dat hij hen niet kan bedienen. "Milo is een engel van slechts 5 jaar oud. Hij heeft er niet om gevraagd om gediscrimineerd te worden omdat hij net als veel kinderen van zijn leeftijd doen wat harder praatte aan tafel en hij heeft er zeker niet om gevraagd om te worden geboren met het syndroom van Down."

Kort daarna verliet het gezin dat 'last' had van Milo het restaurant. De eigenaar van het restaurant, Kim Castillo, had echter alle begrip voor de actie van Garcia. Ze kent Milo en zijn familie al jaren en ze is blij dat er nog mensen bestaan die opkomen voor andere mensen, zoals Gracia opkwam voor Milo. 

Tags: USAVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt