Het schoolhoofd roept een vader op het matje omdat zijn kinderen afwezig waren van school: zijn antwoord is perfect - BekijkDezeVideo.nl
x
Het schoolhoofd roept een vader op het…
Een blinde man is in tranen wanneer NIEMAND hem een plaats gereserveerd voor gehandicapten afstaat Een dolfijn creëert een zandcirkel in de zee: kort daarna filmt de camera een fascinerend fenomeen

Het schoolhoofd roept een vader op het matje omdat zijn kinderen afwezig waren van school: zijn antwoord is perfect

16 April 2018 • Door Janine
3.813
Advertisement

Afwezig zijn van school om met ouders op vakantie te gaan is iets dat niet vaak gebeurt en de tweeling Jack en Victoria Rossi waren dan ook, toen ze wisten dat ze dit geluk hadden, erg gelukkig.

Toen ze thuiskwamen ontvingen hun ouders echter een brief van de directrice van het instituut die hen op de hoogte bracht van zijn verzet tegen de genomen beslissing en hen waarschuwde voor toekomstige maatregelen. De vader van de leerlingen antwoordde met een boodschap die misschien niet de juiste was maar wel tot nadenken zet.


De familie Rossi vertrok naar Boston om aan de beroemde Marathon deel te nemen...

foto: Mike Rossi

In totaal zijn ze drie dagen van school afwezig geweest (vrijdag, maandag en dinsdag, en natuurlijk zaterdag en zondag die niet meegerekend worden), maar waarschijnlijk was de schooldirecteur niet op de hoogte gesteld van het besluit dat hun familie had genomen. Toen ze erover hoorde, vond ze dat ze haar ouders tot de orde moest roepen door hen een brief te sturen.

Hierin herinnert de directrice de familie eraan dat de vakanties georganiseerd door de ouders geen geldige reden zijn om een afwezigheid van school te rechtvaardigen.

foto: Mike Rossi

De reden is dat "de school niet in staat is om de educatieve waarde van de vakantie te evalueren en daarom zullen de dagen van afwezigheid worden geregistreerd als 'ongerechtvaardigd'".

Advertisement

In een publieke post die viraal ging, antwoordde de vader van de twee leerlingen in een poging uit te leggen waarom hij vond dat hun vakantie meer dan verdedigbaar was.

foto: Mike Rossi

"Geachte schooldirectrice,

Ik begrijp uw bezorgdheid, maar ik kan u verzekeren dat mijn kinderen in vijf dagen in Boston net zoveel geleerd hebben als een volledig jaar schoolbezoek. Ze hebben een onherhaalbare ervaring beleefd, wat niet mogelijk is door het lezen van boeken.

In die tijd leerden ze veel dingen over toewijding, inzet, liefde, doorzettingsvermogen, het overwinnen van tegenspoed, burgerlijke trots, de geschiedenis van ons land, de kookkunsten en fysieke activiteit.

Op de marathon zagen ze hun vader rennen om een uitdaging met zichzelf te winnen ondanks een blessure, slecht weer en het verlies van een geliefde.

Ze zagen valide mensen, blinde mensen en hardlopers met prothesen samenkomen om deel te nemen aan een evenement dat geld ophaalt voor lovenswaardige zaken. Ze brachten hulde aan de slachtoffers van een daad van terrorisme.

[...] Ze hebben de  Freedom Trial gelopen, bezochten de plek waar de opstand in 1773 plaatsvond en de graven waaronder veel mannen die de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring ondertekenden, rusten.

Ze bezochten ook een aquarium, proefden lokale gerechten en brachten veel tijd door met wandelen en zwemmen.

We waarderen de inspanningen van de fantastische leraren en het schoolpersoneel, en we waarderen het soort onderwijs en opleiding dat onze kinderen krijgen door naar uw school te gaan. Met heel mijn hart. Maar ik zou geen moment aarzelen om ze weer van school te houden om ze een ervaring te laten meemaken die vergelijkbaar was met de ervaring die ze in die tijd in Boston hadden.

Hoogachtend,

Michael Rossi, vader

Wat vind jij van het antwoord van de vader?

 

Tags: SchoolUSAVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt