Deze door een italiaan ontworpen toren verzamelt 100 liter water per dag en lest de dorst van de afrikaanse bevolking - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze door een italiaan ontworpen toren…
Meng 3 ingredienten en je hebt een effectieve en ONSCHADELIJKE deodorant 7 onverwacht gunstige eigenschappen van de meloen

Deze door een italiaan ontworpen toren verzamelt 100 liter water per dag en lest de dorst van de afrikaanse bevolking

01 Oktober 2017 • Door Janine
3.746
Advertisement

Een stel architecten, Arturo Vittori en zijn zwitserse collega Andreas Vogler, hebben een moderne put ontworpen en gerealiseerd die water op een intelligente manier kan opvangen. Het is uiteraard bedacht om geinstalleerd te worden in landen waar de beschikbaarheid van drinkwater moeilijk is. De structuur haalt water uit de vochtigheid van de lucht en condensatie uit een holte van de structuur zelf. Het is totaal milieuvriendelijk en makkelijk te monteren, zodat de bevolking het zelf kan monteren en eventueel repareren.

In Afrika maken de vrouwen, vaak vergezeld van hun kinderen, iedere dag wandelingen van tientallen kilometers om drinkwater te halen.

Door het idee van de architecten, genaamd Acqua Warka, is dit niet meer nodig.

Advertisement

Het is een toren gemaakt van bamboestokken, bedekt met een gerecycled gaas van plastic, textiel polyethyleen.

Het aanwezige water in de vorm van vocht in de lucht wordt in het net gevangen en gecondenseerd. De verzamelde vloeistof wordt opgeslagen in een speciale container.

De structuur is heel licht en gemakkelijk door 4 volwassenen te monteren.

Advertisement

Het idee is ontstaan door het vermogen van een kleine woestijnkever te observeren om water uit de lucht te verkrijgen, het vocht op zijn buik condenserend.

Wat het esthetische aspect betreft, is Acqua Warka volledig in overeenstemming met de ethiopische traditie die veel bamboestokken gebruikt in de bouw.

Warka betekent in het ethiopisch "vijgenboom": de bedenkers kozen voor deze naam ter ere van de overvloed van vijgenbomen en het belang die deze bomen hebben in de afrikaanse traditie: de inwoners van de dorpen komen meestal bijeen bij de wortels van deze bomen om te feesten en de organisatie te bespreken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt