Als de hond je in de badkamer achterna loopt, negeer hem dan niet: dit probeert hij je te vertellen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als de hond je in de badkamer achterna…
25 trucs die meer dan een eeuw oud zijn, maar nog altijd ongelooflijk handig 15 optische illusies die je letterlijk gek maken

Als de hond je in de badkamer achterna loopt, negeer hem dan niet: dit probeert hij je te vertellen

218.332
Advertisement

Honden zijn waarschijnlijk een van de meest communicatieve dieren ter wereld en we weten vrij goed hoe we hun behoeften en stemmingen moeten interpreteren.

Onder de gevoelens die ze het beste kunnen uiten, is die van de liefde die ze voor ons voelen misschien wel het duidelijkst.

Maar wist je op hoeveel manieren ze dat doen? Het antwoord hierop is de zoveelste bevestiging dat het hebben van een hond één van de mooiste ervaringen in je leven is  omdat het je laat zien wat onvoorwaardelijke liefde is.

Alle hier genoemde vormen van gedrag zijn manieren waarop je hond je vertelt hoeveel hij van je houdt

foto: Reddit
  1. Als je naar bed gaat heeft hij de gewoonte om vlak naast je te gaan liggen: als hij op bed mag liggen, zal hij je altijd laten zien hoe graag hij tijd met je doorbrengt, ook zonder iets bijzonders te doen: hij houdt van je aanwezigheid en voelt zich daardoor ontspannen.
  2. Hij springt tegen je op als je thuiskomt: het maakt niet uit hoe lang je weg was, jouw hond is altijd blij om je te zien.
  3. Wanneer een hond en zijn eigenaar in harmonie komen, hebben ze vaak ook dezelfde ritmes. Dus als je na de lunch even een dutje wilt doen, kun je er zeker van zijn dat jouw trouwe viervoeter hetzelfde zal doen.
  4. Hij likt je handen of je voeten: dit doen honden vaak bij hun pups, maar als ze het bij jou doen is dat omdat hij net zoveel van jou houdt. Ledematen likken is een manier om hun veiligheid en affectie te laten zien.
foto: Storyblocks

5. Als je om wat voor reden dan ook verdrietig bent, kun je dat voor je hond niet verbergen. Ook al aai je hem en praat je lief tegen hem, hij begrijpt meteen dat er iets is. Noem het een zesde zintuig of hoe je wilt, we hoeven het niet eens te zeggen: op zijn manier, probeert hij je te troosten.

6. Als hij je in de badkamer volgt: honden maken geen verschil tussen keuken en badkamer. Ze volgen je overal om je te beschermen en om aandacht te krijgen. Ook al kun je je er ongemakkelijk bij voelen, negeer hem niet! Ze doen het voor je bestwil!

7. Hij laat "verrassingen" achter: schreeuw niet tegen je hond als het een insect of iets anders meebrengt. Het is een geschenk om je te laten zien dat hij dankbaar is voor wat je voor hem doet.

8. Als hij in je armen springt, vraagt het wanhopig om warmte en knuffels. De ene hond is liefdevoller dan de andere, maar aan liefde mag het geen enkele hond ontbreken.

Onthoud, een hond is geen voorwerp en als je eenmaal de verbintenis bent aangegaan, dan is dat voor het leven: ook al zijn er moeilijke momenten, als je gemaakt bent om met hem te leven zal het je makkelijk afgaan voor hem te zorgen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt