18 etiquetteregels die iedereen moet kennen en leren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
18 etiquetteregels die iedereen moet…
15 looks die aantonen dat een kort kapsel het juiste idee kan zijn voor een verandering 11 bekende persoonlijkheden die een dier als dubbelganger hebben

18 etiquetteregels die iedereen moet kennen en leren

Door Janine
6.593
Advertisement

Hoe vaak heb je wel niet gedacht dat de wereld een stuk mooier zou zijn als iedereen wat meer opvoeding en beleefdheid ten opzichte van zijn naaste zou tonen? Waarschijnlijk heel vaak, en daarom hebben we een lijst met etiquetteregels opgesteld waaruit we allemaal inspiratie kunnen opdoen.

Sommige zullen misschien wat achterhaald lijken, vooral die van de man-vrouwrol, maar als je de details weghaalt is het de essentie dat telt: anderen respecteren is een kostbare kunst die we allemaal moeten leren.

Dit zijn de 18 gouden etiquetteregels die we in gedachten moeten houden

1- Tegen iemand zeggen "ik nodig je uit om te gaan uit eten" of "ik nodig je uit voor het diner", betekent dat die persoon de rekening niet hoeft te betalen. Als je wilt voorstellen de rekening te delen, kun je beter zeggen "zullen we iets gaan eten".

2- Ga nooit onverwachts bij iemand op bezoek (vooral niet rond etenstijd): de keuze van het verkeerde moment kan het bezoek onaangenaam maken.

3- Leg je telefoon nooit op tafel! Behalve dat het vol met bacteriën zit, betekent een telefoon dat je openstaat voor "elders", en suggereer je dat je tafelgenoten niet interessant genoeg zijn.

4- Een goed opgevoede man biedt nooit aan om de tas van een vrouw te dragen, omdat deze persoonlijke voorwerpen bevat; hij kan hoogstens aanbieden haar jas aan te nemen.

5- Als je met iemand aan het wandelen bent en deze persoon stopt om met een bekende te praten, is het een goede gewoonte om deze mensen zowel aan het begin als aan het einde van het gesprek te begroeten.

6- Eetstokjes zijn niet altijd onmisbaar als je sushi eet: vrouwen mogen ervoor kiezen het met de hand te eten.

7- Als zich een discussie voordoet in publiek, reageer dan nooit op beledigingen en stemverheffing: je kunt beter glimlachen en het gesprek op een geschiktere plek voortzetten.

8- De man zou altijd links van de vrouw moeten lopen (behalve militairen die hun meedere zouden moeten kunnen salueren met hun rechterhand).

9- Wanneer je vlakbij plassen rijdt is het fundamenteel om langzaam te rijden om voetgangers niet nat te maken.

10- Deze dingen moeten nooit onthuld worden: leeftijd, persoonlijke rijkdom, gezinsspanningen, religie, gezondheidsproblemen, liefdesverhalen, geschenken, prestaties en tegenslagen.

11- Een goed opgevoed mens gebruikt parfum in een matige hoeveelheid: een overmatige geur betekent een gebrek aan respect voor anderen.

12- In het restaurant is het goed om de basis van de niet-verbale communicatie met de obers te kennen: met de positie van het bestek (zie foto) kun je veel dingen communiceren.

13- In aanwezigheid van een vrouw, mag een man alleen roken als hij om haar toestemming heeft gevraagd.

14- Wanneer het om begroeten gaat, zijn we nooit gelijk: degene die een kamer binnenkomt, begroet altijd als eerste.

15- Als je niet zeker bent over je kleding, trek dan iets eenvoudigs aan.

16- Lachen en hardop praten in het openbaar toont van slecht gedrag, hetzelfde geldt voor staren naar iemand.

17- Bedank altijd en overal, ook als het niet nodig lijkt. Een "dankjewel" teveel heeft nog nooit iemand geschaad, een "dankjewel" te weinig zou iemand kunnen beledigen.

18- Als je eerder weg moet van een feestje of een diner, is het goede norm de gastheer en gastvrouw apart te nemen en hen te informeren: zij zullen de andere gasten vertellen dat een gast op het punt staat te vertrekken, het zou kunnen worden opgevat als een uitnodiging om de avond te beëindigen.

Denk je ook niet dat de wereld heel wat mooier zou zijn als iedereen ook maar de helft van deze regels zou respecteren? Help ons ze te verspreiden! :-)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt