Veel mensen laten vaak twee spelden onder de deurmat liggen: waarom?

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Veel mensen laten vaak twee spelden onder de deurmat liggen: waarom?
Advertisement

We hebben allemaal gewoonten waar we maar niet vanaf komen. Manieren van doen, misschien zelfs van denken, die in ons wortel hebben geschoten en ons op de een of andere manier rustig doen voelen. Het is ook waar dat sommige hiervan geen zin of een duidelijke verklaring lijken te hebben, maar we blijven het onverschrokken doen, ongeacht wat anderen misschien denken.

Zo zijn er veel mensen die de gewoonte hebben om twee spelden onder de deurmat te leggen, maar waarom doen ze dat? Laten we er samen achter komen.

Spelden onder de deurmat: wat is de reden?

Spelden onder de deurmat: wat is de reden?

We zijn ons er terdege van bewust dat deze kleine voorwerpen, spelden, op grote schaal worden gebruikt, vooral door kleermakers. Ze worden gebruikt om twee stukken stof vast te spelden, om een ​​spoor achter te laten om een ​​naad te maken, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vellen samen te voegen of om wat op een vel geschreven informatie op een prikbord te bevestigen. Kortom, het gebruik ervan is niet zo vanzelfsprekend en hoewel ze klein zijn, zijn ze erg praktisch.

Er zijn echter mensen die ze op een ongebruikelijke en vreemde manier gebruiken. Ze pakken twee spelden en leggen die onder de mat voor hun voordeur. Maar waarom zo'n gewoonte? Velen hebben geprobeerd een antwoord te geven, zonder succes. Het is tijd om erachter te komen.

Advertisement

Een puur bijgelovig gebaar...

Een puur bijgelovig gebaar...

Pixabay

De reden voor dit gebaar heeft geen wetenschappelijke verklaring. Als je aan zoiets hebt gedacht, zul je teleurgesteld zijn. De gewoonte heeft met bijgeloof te maken. De twee spelden hebben een onvermoede en allerminst voor de hand liggende functie.

Ondanks de moderniteit blijven veel mensen gebonden aan tradities, bepaalde gewoonten, populaire overtuigingen die, als ze aan de ene kant moeten worden overwonnen, aan de andere kant een manier zijn om gebonden te blijven aan iemands afkomst en om, laten we eerlijk zijn, wat meer zekerheid te krijgen. Degenen die bijgelovig zijn, willen dit namelijk: rust vinden door te denken dat iets van buitenaf kan helpen. Hier komt dus de gewoonte vandaan om twee spelden onder de deurmat te steken.

Twee gekruiste spelden onder de mat: dit is de echte reden

Twee gekruiste spelden onder de mat: dit is de echte reden

Pexels

Het is een wijdverbreide praktijk over de hele wereld, en niet specifiek voor sommige gebieden, gekoppeld aan een diep bijgelovig "ritueel". Populaire overtuigingen zijn nog springlevend in veel culturen en het kost niets om ze in de praktijk te brengen. Velen kiezen ervoor om twee gekruiste spelden onder de deurmat te leggen. Hun functie is om de mensen die in dat appartement wonen te beschermen. En hoewel er geen zekerheid is dat deze praktijk daadwerkelijk "beschermt" tegen pech, zijn er velen die er constant gebruik van maken.

Men hoopt dus te voorkomen dat negatieve krachten het huis binnendringen en de gevreesde pech brengen. Twee kleine amuletten die mannen en vrouwen helpen zich op de een of andere manier beschermd te voelen en weg van pech.

Wat voor persoon ben jij: een bijgelovig type dat vertrouwt op bijgelovige rituelen, of zijn dit praktijken die niet bij jou horen?

Advertisement