Wil je dat je auto ook bij hoge temperaturen koel blijft? Deze 3 artikelen helpen je daarbij

Janine image
door Janine

05 Augustus 2023

Wil je dat je auto ook bij hoge temperaturen koel blijft? Deze 3 artikelen helpen je daarbij
Advertisement

De zomer is zonder twijfel het favoriete seizoen van de meeste mensen. De dagen worden langer, de zon schijnt en we kunnen genieten van dagen aan het strand of in de stad, zorgeloze avonden om in gezelschap een lekkere cocktail te drinken of heerlijk te eten. Maar we weten heel goed dat de komst van het warme seizoen leidt tot een sterke stijging van de temperaturen en als het op zonnige dagen leuk is om buiten te zijn, wordt het aan de andere kant bijna onmogelijk om dat te doen, vooral op bepaalde tijden.

Je verplaatsen als het 40 graden of hoger is, is niet alleen vervelend, maar is zelfs niet aan te raden voor de bescherming van onze gezondheid. Bij deze temperaturen in de auto stappen is een daad van grote moed, ook al is er airconditioning die altijd handig is. Wat als dit niet beschikbaar is of we het niet altijd willen gebruiken om onze auto te verkoelen?

via theroadtripexpert

Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Voor degenen die zelfs op de warmste dagen met de auto moeten reizen, misschien vanwege het werk, of voor vakantie of om een ​​andere reden, moet de auto koel zijn en waarin je kunt ademhalen. Een beetje hulp kan komen van voorruithoezen, waardoor de warmte enigszins wordt beperkt, maar we zijn ons er terdege van bewust dat dit geen erg effectieve oplossing is.

Dan hebben we nog de airconditioning, zonder enige twijfel een van de beste bondgenoten tegen hoge temperaturen, maar voor wie het niet heeft of er geen gebruik van wil maken, is het niet de enige oplossing.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

In feite zijn er 3 dingen die nooit in je auto mogen ontbreken om hem koel en leefbaar te houden. Wat precies? Ventilatoren met USB-kabel voor in de auto, gekoelde stoelhoezen en een microvezel stuurhoes.

De eerste zijn een uitstekend alternatief voor airconditioning. Eenmaal met een kabel aangesloten en op de ventilatieopeningen geplaatst, helpen ze de auto koel te houden zonder overmatig brandstofverbruik, wat bij airconditioning gebeurt. Stoelhoezen met een koelfunctie zijn erg handig om dat plakkerige gevoel dat ontstaat in de warmere maanden te voorkomen. Het contact tussen het leer en de stoelhoezen is niet de beste manier om koel te blijven tijdens het reizen, maar vergelijkbare stoelhoezen kunnen echt een verschil maken, waardoor een draaglijker omgeving ontstaat.

Pxfuel

Pxfuel

Tot slot, om niet het gevoel te hebben dat je je op een warme plek bevindt, is het essentieel om het stuur te beschermen. Het primaire contactpunt tussen ons en het besturen van de auto waarvan we goed weten dat het in sommige omstandigheden heet wordt en onmogelijk aan te raken. Het bedekken met microvezel, een stof die erin slaagt warmte te isoleren, is de beste manier om niet het gevoel te hebben dat je hete kolen aanraakt.

Denk je dat deze 3 dingen nuttig voor je zullen zijn om niet de hele tijd airconditioning te gebruiken, geld te besparen en een koele auto te hebben?

Advertisement