10 voorwerpen die een onverwacht ander doel hebben dan wat je altijd dacht - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 voorwerpen die een onverwacht ander…
8 verborgen functies van je Android smartphone 24 foto's die uitleggen waarom mannen minder lang leven dan vrouwen

10 voorwerpen die een onverwacht ander doel hebben dan wat je altijd dacht

Door Janine
8.942
Advertisement

Enkele voorwerpen die we dagelijks gebruiken hebben een aanbevolen gebruik wat verschilt van wat we altijd dachten en hoe we het altijd gebruikten. In andere gevallen heb je misschien wat details gezien die nutteloos leken, waar je geen verklaring voor had, maar die in werkelijkheid een reden hebben. Dit en meer kun je te weten komen door dit artikel te lezen over de voorwerpen die we nooit op de juiste manier hebben gebruikt!

De nietmachine

Maar weinig mensen weten dat het metalen plaatje op de basis van de nietmachine wordt gebruikt om vellen papier op een andere manier aan elkaar vast te hechten: in het bijzonder, door de basis 180° te draaien, kunnen punten van grotere omvang worden verkregen.

Indicator op de batterij

Sommige batterijmodellen voor smartphones zijn voorzien van een klein vierkant stukje stof (in werkelijkheid voelt het alleen aan als stof) die de vochtigheid in de telefoon aangeeft: als het apparaat te vochtig is, en dus niet zou kunnen werken, wordt het vierkantje rood.

Advertisement

Toetsenbord

Op het toetsenbord van iedere computer zijn twee lijnen in reliëf aanwezig in correspondentie met de toetsen 'F' en 'J': ze zijn er om de juiste positie van de handen aan te geven bij het schrijven met behulp van de 10-vingertechniek.

Benzine indicator

foto: pexels.com

Op veel auto's, vlakbij het symbool van de benzinepomp, is een pijl aanwezig die naar rechts of links is gericht: deze pijl  geeft de positie van de tankdop aan, of deze links of rechts van de auto zit. Handig voor wie meerdere auto's met verschillende posities heeft!

Klinknagels op jeans

foto: pixabay.com

Op jeans zitten metalen klinknagels: tegenwoordig hebben ze geen functie, ze zijn alleen een verwijzing naar de originele modellen, maar ooit werden ze gebruikt om de zakken te versterken ter ondersteuning van het gewicht van zwaar gereedschap dat gewoonlijk door mijnwerkers werd gebruikt.

Advertisement

Gekerfde rand en gaatje op het meetlint

Aan het uiteinde van het meetlint bevindt zich een metalen plaatje met inkepingen en een gaatje: de eerste wordt gebruikt om een punt op een oppervlak te markeren zonder pen of potlood te gebruiken, de tweede dient om het meetlint aan een spijker of een schroef te haken.

Advertisement

Gaatje op de achterkant van de iPhone

Het gaatje tusen de flitser en de fotocamera aan de achterkant is een tweede microfoon, die als functie heeft om de omringende geluiden op een zodanige manier te isoleren dat de stem van de spreker veel duidelijker klinkt.

Advertisement

Knoflookperser

Veel modellen knoflookperser hebben aan het uiteinde een uitsteeksel aan het handvat en een gaatje in de andere: deze twee elementen zorgen ervoor dat de knoflookperser ook geschikt is om kersenpitten te verwijderen.

De holle bodem van wijnflessen

Er zijn verschillende verklaringen voor de aanwezigheid van de holle bodem in wijnflessen.

  • Eén van deze heeft te maken met de moeilijkheid die men ooit had om flessen te maken met een platte bodem: het lijkt erop dat de technieken uit het verleden het niet toelieten om de fles op een andere manier te sluiten, behalve om een uitsparing te creëren.
  • Een andere verklaring kan zijn dat bij het ouder worden van de wijn een sediment wordt gevormd dat dankzij de aanwezigheid van het interne uitsteeksel op de bodem blijft en niet in de wijn wordt verspreid.
  • En tot slot lijkt het erop dat de kenmerkende bodem van wijnflessen te maken heeft met etiquette. De obers die de wijn inschenken, grijpen met hun vingers op de bodem, zonder andere delen van de fles aan te raken.

 

Post- it

Sommigen denken dat we de beroemde post-its altijd verkeerd hebben afgescheurd: het probleem is dat als je de velletjes van boven naar beneden afscheurt, het papier omkrult en niet goed blijft hechten. Als je het velletje afscheurt door de lijmlaag te volgen, kreukt het niet en blijft het langer plakken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt