12 clichés over het luxueuze Dubai die vals bleken te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
12 clichés over het luxueuze Dubai…
19 situaties waarin men geen grotere fout kon maken dan degene die al begaan was 30 foto's waar je niet serieus bij blijft als je een kat in huis hebt

12 clichés over het luxueuze Dubai die vals bleken te zijn

17 December 2017 • Door Janine
7.627
Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat de stad Dubai één van de meest tot de verbeelding sprekende en fascinerende bestemmingen ter wereld is. De aanwezigheid van een ontwrichtende rijkdom die grotendeels uit olie is voortgekomen, heeft de ontwikkeling van unieke toepassingen en infrastructuren in de wereld mogelijk gemaakt.

Maar het moet gezegd worden dat, vanwege internet en de foto's die circuleren, veel van deze aspecten stereotypen zijn geworden die, zoals elk stereotype, een gedeeltelijk en simplistisch beeld geven van de stad.

Hier zie je 12 valse overtuigingen over deze tot de verbeelding sprekende stad.


1 - Dubai is een staat

Het is de hoofdstad van één van de zeven emiraten die deel uitmaken van de Staat van de Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujaira, Ras al-Khaima, Sharja en Umm al-Qaywayn.

2 - In Dubai wordt geen alcohol gedronken

Un post condiviso da SFM DUBAI (@sfmdubai) in data:

In Dubai is het gebruik van alcohol toegestaan voor toeristen en niet-moslims, maar je hebt wel een speciale kaart nodig.

Advertisement

3 - Dubai heeft een heerlijk klimaat en het is er altijd zomer

De zomer van Dubai, die duurt van half april tot half november, bereikt een temperatuur van 50 graden, met een ondraaglijke vochtigheid. Bovendien zijn zandstormen niet zeldzaam gezien de nabijheid van de woestijn.

4 - De politie rijdt alleen in luxe auto's

foto: © imgur

Ook al zijn we gewend om de politie in een Lamborghini of Bentley te zien (noodzakelijk wanneer er zoveel sportwagens rondrijden), rijden de politieagenten ook met een gewone BMW, Audi of Toyota.

5 - Grote katachtigen kunnen als huisdier gehouden worden

Un post condiviso da Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) in data:

De regering heeft een algemeen verbod op het houden van gevaarlijke dieren (zelfs als ze gedomesticeerd zijn) als huisdieren goedgekeurd. Voor een leeuw of een cheeta riskeer je een hoge boete of zelfs een gevangenisstraf.

Advertisement

6 - In Dubai is iedereen miljardair

Un post condiviso da Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) in data:

Van de 5.000 multimiljonairs die er in de wereld zijn, wonen er slechts een twintigtal in Dubai. De meeste wonen in China en de VS.

7 - In Dubai bestaat geen armoede

foto: © imgur

Afgezien van de sjeiks, zijn er veel "normale" mensen in Dubai die een salaris van 200-300 dollar hebben. Gezien de hoge kosten van het levensonderhoud, leven velen in armoede.

Advertisement

8 - Dubai is een groene hoofdstad

Un post condiviso da Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) in data:

De snelheid waarmee de bevolking groeit, het stoffige en regenvrije klimaat en de slechte regulering van het afval maken van Dubai vanuit milieu-oogpunt een weinig ecologische en gezonde stad.

9 - De stad heeft er lang over gedaan om te worden wat het nu is

foto: © imgur

De stad Dubai is in een zeer korte tijd gevormd en blijft met een ongelooflijke snelheid veranderen. Als je bedenkt dat de Verenigde Arabische Emiraten in 1971 zijn ontstaan, krijg je misschien een idee.

Advertisement

10 - In Dubai is alles automatisch

foto: © imgur

De stad mankeert het niet aan tegenstrijdigheden: aan de ene kant is in de hotels van het centrum elk minimaal aspect van het leven geautomatiseerd en gecomputeriseerd, aan de andere kant zijn er buurten waar geen rioleringsstelsel is.

11 - In Dubai zijn er alleen maar wolkenkrabbers

foto: © imgur

We moeten ons niet laten misleiden door de foto's die we meestal te zien krijgen: ook in Dubai, naast wolkenkrabbers en futuristische gebouwen, vinden we buitenwijken en huizen die nauwelijks twee verdiepingen hebben.

12 - Alle rijkdom van Dubai is gebaseerd op olie

Voordat de olie de markt veroverde, hadden de inwoners van Dubai zich al bewezen als bekwame producenten en handelaren in parels. De markt van dit kostbare bezit, afkomstig uit de Perzische Golf, was zeer florerend en trekt nog altijd veel klanten aan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt