Slecht humeur? Deze 13 goede daden zullen je dag opfleuren

Janine image
door Janine

23 Januari 2018

Slecht humeur? Deze 13 goede daden zullen je dag opfleuren
Advertisement

In een tijd waarin alleen kwaad en geweld nieuws zijn, riskeren we te veel ruimte te geven aan negatieve gebeurtenissen en de dingen te negeren die ons hoop kunnen geven. En die komen voor, en vaak ook!

In dit artikel hebben we 13 kleine verhalen verzameld waarin iemand grote empathie, een hoge mate van vrijgevigheid en een benijdenswaardige dosis liefde tegenover anderen getoond heeft. We hopen dat ze ons eraan kunnen herinneren dat, ondanks de negativiteit, een betere wereld mogelijk is!

1.

1.

flashblazer/reddit

"Mijn vader heeft er 3 maanden over gedaan om 10.000 flessen te controleren om 47 flessen te vinden met de juiste namen om deze voor Kerst kado te geven aan ieder familielid".

Advertisement

2.

2.

constipated_giraffer/reddit

"Mijn vader heeft beginnende Alzheimer. Ik bracht mijn nieuwe hond met Kerst naar huis en mijn vader zei 'Ik weet dat ik veel dingen zal vergeten, maar deze hond zal ik me lange tijd herinneren'..."

3.

3.

SnatchNews/pikabu

Een vrouw in een bus in Rusland heeft de kapotte rugleuning gemaakt... Als nieuw!

4.

4.

jbarron81/reddit

"30 jaar lang heeft mijn oma met Kerst dezelfde plastic borden gebruikt. Vorig jaar had ze er nog maar 7, zodoende heeft ze ze ingelijst en ze aan haar 7 kleinkinderen gegeven. Het mooiste kado dat ik dit jaar heb gekregen".

5.

5.

hurricanebagel/reddit

"Mijn moeder wilde altijd al eens naar het eiland Key West. Voor hun 24e trouwdag heeft mijn vader haar daar naartoe meegenomen en hebben zij daar hun eerste zonsondergang op de oceaan gezien".

Advertisement

6.

6.

aishavoya/imgur

Een jongen vertelde op het social network het verhaal van zijn broer, die aan een geestelijke achterstand lijdt: met Kerst hebben gebruikers hem het speelgoed gegeven dat hij al heel lang wilde hebben.

7.

7.

LuckyJalyt/reddit

"We hebben al het geld dat we voor een kerstboom zouden uitgeven, besteed om hem te adopteren".

Advertisement

8.

8.

Scroaties/reddit

"Mijn vrouw barstte vandaag in huilen uit. Iemand gaf mij vandaag 200 dollar fooi en op deze manier konden we de kerstboom decoreren en de eerste echte Kerst aan onze kinderen geven. Dankjewel onbekende gulle gever. We zullen je nooit vergeten".

9.

9.

Millionaire_/reddit

"Twee chirurgen nadat ze met succes een reeks hersentumoren hebben verwijderd tijdens een 32 uur durende operatie".

Advertisement

10.

10.

unknown/imgur

Een officier en zijn pas geadopteerde pup!

11.

11.

Bmc00/reddit

"Onze hond werd aangereden door een auto en uren voor dood achtergelaten. Nu slaapt hij met zijn kleine vriend nadat zijn pootje in het gips is gelegd".

Advertisement

12.

12.

SarcasticGiraffes/reddit

"Mijn 61-jarige vriend heeft nooit een echt kerstkado gehad, en nu is hij heel blij een LEGO tractor in mekaar aan het zetten".

13.

13.

youmeandeveryoneelse/reddit

Iemand heeft een kerstkadootje voor iedereen achtergelaten in de hondenspeelplaats.

Advertisement