Hij heeft maar één been maar gaat elke dag met de fiets naar zijn werk: "een positief voorbeeld voor wie klaagt over het leven"

Janine image
door Janine

03 Oktober 2022

Hij heeft maar één been maar gaat elke dag met de fiets naar zijn werk: "een positief voorbeeld voor wie klaagt over het leven"
Advertisement

Het overkomt iedereen, vroeg of laat, om te klagen omdat iets niet gaat zoals gehoopt en het maakt niet uit of dit meer of minder belangrijk is, wat ons op dat moment interesseert, is dat we het gestelde doel niet hebben bereikt. Dit is de reden waarom we ons vaak teleurgesteld voelen over zelfs kleine dingen en die, als je erover nadenkt, helemaal niet zo belangrijk zijn voor ons welzijn. Aan de andere kant zijn er mensen die er juist in slagen te glimlachen en altijd de positieve kant van de dingen zien, ook al bevinden ze zich in negatieve situaties.

Een voorbeeld hiervan is de persoon over wie we je willen vertellen. Een man die heel goed reageerde op dagelijkse moeilijkheden en hierdoor werd hij een voorbeeld van vasthoudendheid. Laten we eens kijken wie het is.

via paulinaignacia98/Tik Tok

Advertisement
paulinaignacia98/Tik Tok

paulinaignacia98/Tik Tok

In Linares, een klein stadje in het zuiden van Chili, woont een man die bekend, gerespecteerd en geliefd is bij de lokale bevolking. Hij, een onvermoeibare postbode, is in het gebied niet alleen bekend geworden vanwege zijn vriendelijkheid, maar ook en vooral vanwege een bijzonderheid die hem kenmerkt. Pepito, zoals zijn medeburgers hem graag noemen, kan alleen op zijn linkerbeen vertrouwen om elke beweging te maken, maar dit heeft hem nooit zijn glimlach doen verliezen, noch de kracht om door te gaan.

Deze man legt namelijk ondanks alles elke dag 20 kilometer op de fiets af naar zijn werk. Elke ochtend stapt Pepito op zijn fiets en rijdt hij van Linares naar Longavi, een stadje niet al te ver weg. Op een dag, terwijl hij dit deed, besloot Paulina Castillo Muñoz, die in het gebied woont, hem te filmen in een clip waarin hij aan het werk is. "En dan klagen wij over het leven" - schrijft de vrouw in het bijschrift van de beelden.

Advertisement
paulinaignacia98/Tik Tok

paulinaignacia98/Tik Tok

En dat is ook zo. Soms voelt men zich verslagen, gedemoraliseerd en niet in staat iets te doen, zelfs niet bij de kleinste tegenslag in het leven. Laten we in dergelijke gevallen even stilstaan ​​en nadenken over degenen die, zoals Pepito, een groot probleem hebben, maar er toch in slagen om door te gaan en alles te doen met de gebruikelijke glimlach en vriendelijkheid. Er zullen momenten zijn waarop ook hij de last van moeilijkheden zal voelen, het belangrijkste is om de vreugde van het leven te herontdekken en je eigen weg te vervolgen.

Misschien is dit de reden waarom de video het web rond is gegaan en veel bewonderende reacties heeft gekregen. "Het is een geweldige vriend en ik heb veel respect voor hem", schrijft een man. "Deze man is een echte vechter" - merkt een ander op: "Wij klagen veel voor veel minder, terwijl er mensen zijn zoals hij die nooit in de put zit”. Allemaal woorden van respect voor een man die een voorbeeld is en die een gids moet zijn voor degenen die in minder positieve periodes van het leven het gevoel hebben dat ze het niet redden.

Laten we aan Pepito denken en inspiratie halen uit zijn kracht om ons leven met nieuwe en misschien positievere ogen te bekijken.

Advertisement