Wanneer kinderen hun ouders voor de gek houden met deze 6 houdingen: dit kun je eraan doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wanneer kinderen hun ouders voor de…
Een moeder van 98 jaar verhuisd naar het rusthuis om voor haar 80-jarige zoon te zorgen 15 doe-het-zelf projecten die zo ver gaan dat ze hilarisch zijn

Wanneer kinderen hun ouders voor de gek houden met deze 6 houdingen: dit kun je eraan doen

Door Janine
2.330
Advertisement

Er zijn ouders die hun kinderen teveel hun zin geven: laten we niet vergeten dat kinderen wezens zijn die praktisch alles moeten leren, en om hen op een buitensporige manier te ondersteunen, betekent niet dat ze een bepaalde autonomie ontwikkelen, integendeel, het kan op elk moment aanleiding geven tot het ontbreken van een figuur om te volgen, met wie we moeten confronteren en waarmee we kunnen botsen. Deze zelfde ouders eindigen vaak met het goedkeuren van bepaald gedrag van hun kinderen, ze rechtvaardigen ze en beschouwen ze niet zoals ze zouden moeten: je kunt de schuld niet geven aan degenen die zo'n houding aannemen ten opzichte van hun kinderen, er kunnen min of meer geldige redenen zijn om het te verklaren, maar het is goed om al die situaties te herkennen waarin kinderen te veel mildheid van hun ouders hebben gekregen, met het risico dat ze slecht opgevoede volwassenen worden.

Dit zijn 6 houdingen die aantonen dat jouw kind zich niet goed gedraagt.

Het helpt niet mee bij de huishoudelijke klusjes.

Wanneer een kind opgroeit in een omgeving waar er altijd en alleen één figuur is die voor het huis zorgt, krijgt hij het idee dat het niet aan hem is om aan deze dingen bij te dragen. Tegelijkertijd is het verkeerd om als straf op te leggen om de kamer op te ruimen of voor de gemeenschappelijke delen van het huis te zorgen.

Het ideale is om het kind vanaf de eerste levensjaren te laten wennen aan een aantal huishoudelijke taken, uiteraard door ze eerst als een spel voor te stellen, en dan als een verantwoordelijkheid van al diegenen die in het huis wonen.

Het is vaak boos.

Wanneer het kind vaak boos wordt, komt dat omdat hij misschien niet gemakkelijk krijgt wat hij wil: dit omdat hij niet gewend is om geduldig iets te krijgen of een prijs te verdienen. Bovendien is het misschien eerder gebeurd dat de ouders een deel van zijn wensen hadden vervuld toen hij boos was; dit alles leidt ertoe dat ze denken hun zin te krijgen als ze boos worden.

Kinderen moeten worden opgevoed om geduldig te zijn (natuurlijk, als ouders hun kind vertellen dat ze een bepaalde tijd moeten wachten, en die tijd verstreken is, moeten zij hun belofte houden, om een gevoel van vertrouwen te krijgen), om een beloning te verdienen als ze iets goeds doen (als ze bijvoorbeeld meehelpen in huis) en ook om iets niet te krijgen voor een geldige reden (bijvoorbeeld als het onmogelijk is om speelgoed te kopen dat te duur is).

Advertisement

Ze zetten hun ouders publiekelijk voor gek.

Wanneer een kind niet wordt tegengehouden door de aanwezigheid van andere mensen bij een driftbui, komt dat omdat hij zichzelf sluit in een wervelstorm van irrationaliteit waardoor hij alleen doet wat hij wil, en zelfs de angst negeert voor een reactie van zijn ouders of een slechte indruk maakt tegenover vreemden.

Om dit te voorkomen, zouden we misschien iets kunnen leren van het japanse onderwijsmodel: al vanaf jonge leeftijd worden kinderen geleerd om altijd rekening te houden met andere mensen. Als ze buitenshuis zijn nemen ze een rustig gedrag aan en lossen ze eventuele problemen later thuis met hun ouders op.

Je moet ze smeken dat ze zich goed gedragen.

Als je je kinderen moet smeken zodat ze zich goed gedragen, dan is het tijd de opvoeding die je tot nu toe hebt gegeven, te herzien. Het aannemen van passend gedrag zou spontaan bij het kind moeten zijn, een ouder zou op geen enkele manier onderdanig moeten zijn: soms is het normaal om een kind terecht te wijzen, maar smeken is dat niet.

Ouders staan in dienst van hun kind.

Heb je het gevoel dat je wordt onderworpen door je kind, die overdreven in zijn gedrag blijkt te zijn om te krijgen wat hij wil? Blijkbaar heeft het kind jouw figuur nooit op een gezaghebbende manier waargenomen. Deze situatie komt vaak voor in die gezinnen waarin de ouders elkaar tegenspreken als het gaat om het nemen van een beslissing over hun kinderen of het huis in het algemeen, en elk beweert zijn gezaghebbende rol.

Als een soortgelijke situatie zich voordoet in jouw gezin, zorg dan dat er geen tegenstrijdigheden in de aanwezigheid van kinderen voorkomen: probeer een gemeenschappelijke overeenkomst met de andere ouder te vinden en stel een discussie op een later tijdstip uit.

Advertisement

Ze zijn nooit tevreden.

Als een kind door zijn ouders verwend wordt, en alles krijgt wat hij wil, is hij nooit tevreden met dat wat voor hem gedaan wordt: dit komt omdat hij in zijn gedachten hoge verwachtingen creëert die nauwelijks overeenkomen met iets wat haalbaar is. Kinderen hebben het nodig dat niet aan al hun ontelbare verzoeken wordt voldaan (uiteraard als er een geldige reden is), omdat ze op deze manier de juiste waarde geven aan wat er voor hen wordt gedaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt