Ze leren hun kinderen niet lezen en schrijven: "We willen dat ze vrij opgroeien"

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Ze leren hun kinderen niet lezen en schrijven: "We willen dat ze vrij opgroeien"
Advertisement

Een kind opvoeden is nooit gemakkelijk: fouten liggen altijd op de loer en je moet er goed in zijn om ze alles te geven wat ze nodig hebben en op de best mogelijke manier. Elke ouder kiest het te volgen pad, maar er zijn vaste punten die onbetwistbaar en essentieel lijken. Onder hen is er zeker het idee dat een kind van jongs af aan naar school moet gaan, om zich te vormen en een volwassene te worden die klaar is om elke situatie het hoofd te bieden.

De twee echtgenoten die centraal staan ​​in dit verhaal lijken het helemaal niet eens te zijn met het idee van de zogenaamde leerplicht. Dit echtpaar heeft besloten om een ​​volledig ander pad te volgen voor het opvoeden van hun kinderen. Wij vertellen je er wat meer over.

via Daily Mail

Advertisement

Adele en Matt Allen zijn allebei 39 jaar oud en wonen in Brighton, Verenigd Koninkrijk. Ouders van 3 kinderen - de 12-jarige Ulisse, de 8-jarige Ostara en Kai van 4 jaar - hebben ervoor gekozen om ze volledig vrij te laten in de fase van hun groei. Dit betekent, zoals ze zelf hebben uitgelegd, dat ze geen van de drie regels opleggen, ze niet naar school sturen en dat elk van hen sereen is in het beslissen wat ze overdag het liefst doen en wat niet.

"We willen ze niets opleggen - bekenden ze - we laten ze vrij om hun eigen keuzes te maken, elke passie te volgen en hun dag te organiseren. We geloven sterk in de autonomie van onze kinderen, maar dat betekent niet dat ze alles doen zonder toezicht. We hebben twee basisregels die we altijd moeten onthouden, bijvoorbeeld wederzijds respect - gingen ze verder - we willen mensen alleen maar bewust, gelukkig en tevreden maken met wat ze hebben en zijn. We betrekken ze bij gezinsbeslissingen en dit is fundamenteel voor ons".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Op basis van dit idee van "zelfmanagement" in elk aspect van het dagelijks leven, zowel praktisch als emotioneel, hebben Adele en Matt ervoor gekozen om hun kinderen niet in te schrijven op school. Ze beweren dat taal in alles zit en vroeg of laat zullen ze ermee in aanraking komen en de behoefte voelen om het zich eigen te maken. Op deze manier kunnen kinderen interesse tonen in het een of ander en hun ware interesses nastreven.

Het begon allemaal toen het paar besloot een levensstijl te omarmen die in direct contact staat met de natuur. Deze situatie begon lang voor de komst van de drie kinderen en nadat ze er de voordelen van zagen, besloten de twee het door te geven. "We gebruiken het schoolsysteem weliswaar niet, noch het gezondheidssysteem - zeiden ze - we hebben onze kinderen nooit gevaccineerd en hierom zijn we bekritiseerd, maar we verzorgen ze liever met natuurlijke remedies".

De familie Allen heeft geen schema's, ze komen uit bed of gaan slapen wanneer ze daar behoefte aan hebben en niet omdat volwassenen het opleggen. Elk van hen vult de dag met waar ze van houden, en de ouders moedigen hun kinderen aan om deel te nemen aan huishoudelijke taken, maar wederom zonder het te forceren. Allemaal in totale vrijheid en zonder belemmeringen, maar is dat wel juist?

Wat vind je van hun gewoonten: zou je ze in de praktijk kunnen brengen of lijken ze je volkomen absurd?

Advertisement