5 doe-het-zelf remedies om zich te ontdoen van gebarsten hielen en het krijgen van zeer zachte voeten

Janine image
door Janine

29 Maart 2018

5 doe-het-zelf remedies om zich te ontdoen van gebarsten hielen en het krijgen van zeer zachte voeten
Advertisement

Het hebben van verzorgde voeten is een indicatie van schoon zijn en vooral van respect voor iemands uiterlijk: het voorkomt ook dat je je in verlegenheid brengt in situaties waarin je je schoenen uit moet doen. Alleen omdat het een deel van het lichaam is dat niet zoveel te zien is zoals andere delen, is geen reden om er niet voor te zorgen, rekening houdend met het feit dat de voeten heel gemakkelijk verslijten als ze vele uren per dag in schoenen zitten. In het bijzonder kunnen de hielen barsten en eeltvorming vertonen, wat niet aangenaam is voor het oog.

Het is helemaal niet moeilijk om van dit probleem af te komen, en alle noodzakelijke ingrediënten zijn al in huis aanwezig!

Hier zijn 10 doe-het-zelf remedies om gebarsten hielen te elimineren.

Advertisement
teammarche/Flickr

teammarche/Flickr

  1. Azijn, honing en rijstmeel: maak een scrub met 3 eetlepels rijstmeel, een eetlepel honing en 2-3 druppels appelazijn. Meng goed tot je een dikke pasta krijgt. Dompel je voeten 10 minuten in warm water en masseer vervolgens de hielen met de bereide pasta om de dode huid te verwijderen.
    Voer de behandeling 2-3 keer per week uit. Rijst heeft een exfoliërende, zuiverende werking en remineraliseert de huid. Honing is een natuurlijk antisepticum dat genezing van de splitsing bevordert. De azijn, tot slot, verzacht de huid waardoor exfoliatie gemakkelijker wordt.
  2. Plantaardige olie: maak je voeten schoon en droog ze af met een zachte handdoek. Breng flink wat plantaardige olie aan op zowel de hielen als de vingers. Draag een paar sokken en laat ze een nacht rusten. Herhaal de behandeling elke avond, totdat de kloofjes verdwijnen. De olie wordt snel door de huid opgenomen en voedt deze met vitamine A, D en E.
  3. Natriumbicarbonaat: voeg 3 eetlepels bicarbonaat toe aan een bak gevuld met lauw water. Laat je voeten 15 minuten weken en verzacht ze met een puimsteen. Spoel af met warm water en droog de voeten.
    Natriumbicarbonaat is een exfoliant en heeft bovendien ontstekingsremmende eigenschappen.
  4. Aloë vera-gel: reinig de voeten regelmatig met warm water en scrub met puimsteen. Smeer een ruime hoeveelheid aloë vera-gel, draag katoenen sokken en hou ze de hele nacht aan. Spoel de voeten 's morgens af en herhaal de behandeling gedurende 4-5 nachten, of totdat je de eerste resultaten ziet. Aloë vera bevat vitamine A, C en E en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
  5. Mondwater en azijn: bereid een oplossing voor met een kopje mondwater, een kopje witte azijn en twee kopjes water. Dompel de voeten gedurende 15 minuten onder in de oplossing. Droog ze en maak een scrub met de puimsteen om de droge huid te verwijderen. Spoel je voeten af en breng een vochtinbrengende crème aan. Herhaal de behandeling als dat nodig is, het ideale zou elke avond zijn. Het mondwater helpt tegen de schimmels die op de voeten aanwezig kunnen zijn, terwijl de azijn helpt de voeten te verzachten.

Advertisement