Theezakjes hergebruiken: 8 weinig bekende trucs voor in huis en persoonlijke verzorging - BekijkDezeVideo.nl
x
Theezakjes hergebruiken: 8 weinig bekende…
Tijdens een pandemie verkleden twee vrouwen zich als verpleegsters en stelen de pakketten die voor de huizen worden bezorgd Drie baby's zijn de afgelopen jaren achtergelaten voor hetzelfde huis: de politie ontdekt dat ze broertjes en zusje zijn

Theezakjes hergebruiken: 8 weinig bekende trucs voor in huis en persoonlijke verzorging

08 Mei 2020 • Door Janine
2.239
Advertisement

Het is verrassend hoe in de producten en voorwerpen die we dagelijks gebruiken, uitstekende bondgenoten verborgen kunnen zitten, om te worden hergebruikt op de meest uiteenlopende gebieden, vooral in persoonlijke verzorging en in huis. Theezakjes zijn een concreet voorbeeld van hoe je een product waarvan je dacht dat het bedoeld was voor de vuilnisbak, opnieuw zou kunnen gebruiken. Voor velen is het drinken van thee een gewoonte, voor anderen iets om van tijd tot tijd van te genieten - in ieder geval zijn we allemaal gewend de zakjes na gebruik in de vuilnisbak te gooien. Maar zoals we eerder al zeiden, hebben theezakjes meerdere functies en kunnen op veel manieren worden hergebruikt waarvan misschien niet iedereen op de hoogte is.

1. Uitstekende natuurlijke oplossing tegen zwelling van de ogen

Zwarte thee, rijk aan tannines, draagt bij aan een kalmerend en verzachtend effect op gezwollen ogen. Om het gewenste effect te krijgen, moet je een paar gebruikte theezakjes in de koelkast bewaren en ze de volgende ochtend gebruiken. Je kunt dezelfde zakjes maximaal een paar dagen bewaren.

2. Theezakjes bij verbranding

De verzachtende eigenschappen van thee zijn uitstekend, niet alleen tegen zwelling van de ogen, maar ook als je in de zon bent verbrand. Een zakje warme thee op de verbrande plekken aanbrengen kan het intense branderige gevoel kalmeren.

Advertisement

3. Ook bij lichte brandwonden

Niet alleen als je verbrand bent door langdurige blootstelling aan de zon, maar ook tegen kleine brandwonden: in feite kunnen theezakjes, als ze in de koelkast worden bewaard om de zwelling van de ogen te verzachten, worden aangebracht op de plekken waar je bent verbrand.

4. Groene thee bondgenoot voor haar

Groene thee wordt veel gebruikt bij natuurlijke haarbehandelingen, omdat het een goede anti-roos werking heeft en het haar minder dof maakt. Om de gunstige effecten te bewijzen, maak je gewoon wat thee en wacht je tot het is afgekoeld voordat je het onder de douche gebruikt. Breng het aan op de hoofdhuid en masseer zachtjes, ook de uiteinden; vervolgens spoel je het uit.

5. Ook effectief tegen nare geurtjes

Ongebruikte theezakjes kunnen ook worden gebruikt om de meest onaangename geurtjes te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld een droog zakje in je schoenen doen en het geurabsorberende effect 's nachts zijn werk laten doen.

Advertisement

6. Ze kunnen de grond van onze tuinen verrijken

Fosfor, kalium en stikstof zijn allemaal elementen die de grond kunnen helpen verrijken. Als je deze natuurlijke remedie wilt proberen, leeg dan de inhoud van de zakjes bij de planten of voeg deze toe aan je compost. In het laatste geval zijn de eigenschappen en effecten op planten veel effectiever.

7. Ook effectief tegen vuile en aangekoekte vaat

foto: Youtube

Vuile borden en pannen? Geen probleem: vul de gootsteen met water en laat de vuile vaat een paar uur of de hele nacht weken met een theezakje, en je zult zien dat het meest hardnekkige vuil gemakkelijk loskomt.

Advertisement

8. Voor het reinigen van spiegels

We kunnen thee ook gebruiken om spiegels schoon te maken: laat de thee wat langer dan normaal trekken en breng het dan met een doekje aan op het oppervlak. Je zult zien dat de spiegel in je badkamer weer stralend schoon wordt!

Tags: TrucjesNuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt