Op school komen de kinderen met slechte hygiëne aan, de leraren creëren een 'speciale' kast voor hen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op school komen de kinderen met slechte…
Kort voor hij stierf, schreef de grootste Japanse zwaardvechter 21 levensregels: het is de moeite waard ze te lezen 18 foto's van vervoermiddelen waarvan je niet geloofde dat het echt mogelijk was

Op school komen de kinderen met slechte hygiëne aan, de leraren creëren een 'speciale' kast voor hen

Door Janine
2.689
Advertisement

Leraar zijn is een zeer dankbare baan, maar tegelijkertijd ook erg vermoeiend. De leraar zorgt immers niet alleen voor de opvoeding van kinderen, maar krijgt uiteindelijk een emotionele band met de leerlingen en interesseert zich voor hun algemeen welzijn. Wanneer een kind de klas slecht gevoed binnenkomt, met ongepaste en vuile kleren, kan de leraar niet onverschillig blijven en komt hij over problematische gezinssituaties te weten.

Een wijdverspreide realiteit is die van gezinnen in economische moeilijkheden, die sommige leraren van een Amerikaanse school ter harte hebben genomen: omdat veel kinderen het instituut in slechte omstandigheden bereikten, besloten ze om een 'kast voor benodigdheden' te organiseren.

Het was de echtgenoot van een van de leraren in kwestie die een foto van de kast publiceerde en het initiatief viraal maakte.

Op de foto zien we planken vol producten voor de hygiëne, van tandenborstels tot deodorants, van zakdoeken tot badschuim.

Aanvankelijk waren het de juffen die de spullen kochten, maar toen waren meer en meer mensen beschikbaar om spullen te kopen voor in de kast. Alles staat volledig ter beschikking van de leerlingen, die kunnen gebruiken wat en wanneer ze willen. Het is een van de meest effectieve en directe manieren om een klein probleem (de hygiëne van kinderen) op te lossen met een veel breder en complexere kwestie (de armoede van de gezinnen). Wie schoolgaande kinderen heeft weet hoe belangrijk goede persoonlijke hygiëne is, om vervelende ongemakken die vaak epidemisch zijn te voorkomen.

We kunnen dit idee van deze leraren dus alleen maar toejuichen, die in korte tijd zijn geconcretiseerd, en voor alle mensen die hebben bijgedragen aan het leveren van producten voor de kast.

 

Een initiatief dat ook voor andere instituten nuttig zou zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt