14 leuke en goedkope manieren om je kind thuis te vermaken - BekijkDezeVideo.nl
x
14 leuke en goedkope manieren om je…
22 volledig ongebruikelijke toepassingen van zelfklevende haakjes die je hun ongelooflijke nut doen begrijpen Deze 22 foto's laten zien dat husky's niet alleen fascinerend zijn, maar ook zeer expressief

14 leuke en goedkope manieren om je kind thuis te vermaken

11 April 2018 • Door Janine
3.250
Advertisement

Kinderen, dat weten we, moeten worden vermaakt en gestimuleerd, zo mogelijk op manieren die nuttig zijn voor hun creativiteit. Als je ook van deze mening bent en je een nieuw idee wilt ontdekken om aan de kleintjes voor te stellen, zijn deze eenvoudige knutselwerkjes gemaakt voor jou.

Help ze het spel te realiseren en met een beetje geluk zul je iets leuks en anders hebben gevonden om met hen te doen en wat een familietraditie zou kunnen worden!


1. Laserzwaarden

Als je kinderen van Star Wars houden, zullen ze je waarschijnlijk om een laserzwaard gevraagd hebben. Wat vind je van dit doe-het-zelf model gemaakt van drijvende zwembadtubes en wat plakband? Hier vind je de handleiding.

2. Zeepwolken

Hoe krijg je dit bijzondere effect? Doe wat witte zeep in de magnetron en activeer deze een paar minuten op maximaal vermogen. Zodra het fenomeen is waargenomen, is het mogelijk om de kleine wolk te bewerken en nieuwe, kleinere stukjes zeep te maken met behulp van enkele vormen.

Advertisement

3. Spel met dobbelstenen

Je kunt lege dozen tissues gebruiken (twee zijn voldoende) om een heel leuk spel te maken: op de ene steen schrijf je de uit te voeren activiteiten en op de andere de tijd. Hier vind je de uitleg.

4. Tornado-pot

Het maken is eenvoudig, gewoon een glazen pot, afwasmiddel, kleurstof en water. Bekijk hier het verkregen effect.

5. Regenboog ventilator

foto: Comfyho.me

Het is misschien het zomerse spel uit het verleden, maar het effect is echt leuk: verwijder de stekker en kleur de ventilatorbladen, en monteer vervolgens de gril en geniet van het spektakel.

Advertisement

6. Een doolhof van dozen

Ok, het hoeft niet zo groot te zijn als op de foto, maar het concept is origineel: maak een parcours waar kinderen plezier kunnen hebben om de uitgang te vinden!

7. Een doe-het-zelf circuit

Het thema van tekenen kan anders zijn, maar deze beschermde ruimte waarin het kind zijn wereld kan creëren, zal zeker een schuilplaats zijn waarnaar hij meerdere keren zal terugkeren.

Advertisement

8. Simpelweg bladeren!

foto: Krokotak.com

Kleuren blijft een van de meest ontspannende activiteiten en het tekenen van gevallen bladeren op de grond maakt het nog leuker!

9. Met handen en voeten tekenen

Het is belangrijk om alle zintuigen van kinderen te stimuleren, waardoor ze in contact worden gebracht met verschillende soorten materialen, iets dat ook op school wordt gedaan: de tekening toont twee voorbeelden om de afdrukken van handen en voeten te versieren.

Advertisement

10. Hinkelen

Eenvoudig straatspel maar blijft leuk; in dit geval zijn er in plaats van steentjes natte sponzen gebruikt: jij beslist wat te gebruiken, aan de hand van de leeftijd van het kind.

11. Schilderen met bubbeltjesplastic

12. Bouwstenen gemaakt van sponzen: dit is de doe-het-zelf Jenga!

Hier vind je de uitleg.

13. Leren schrijven met zand

foto: Pinterest

Een geweldige manier om te oefenen zonder papier op vellen papier te gebruiken, toch?

14. De legendarische tent!

Onderschat nooit de kracht van een tent! Je kunt thuis een kleine openen of er zelf één maken met een laken, het gaat om mysterie en avontuur te geven waar kinderen dol op zijn!

Tags: SpelenKinderenIdeeën
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt