10 super goedkope ideeën om kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie

Janine image
door Janine

08 Augustus 2020

10 super goedkope ideeën om kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie
Advertisement

Het is zomer en de kinderen beginnen al hun creativiteit te gebruiken, omdat het seizoen hen in staat stelt om tot laat buiten te blijven, samen met hun vrienden. Ouders weten echter heel goed dat er een moment van de zomervakantie komt dat kinderen zich vervelen, wanneer ze niet meer weten wat ze moeten doen. Op zo’n moment komt een artikel als deze, je te hulp! Hier is een lijst met spelletjes om met kinderen te spelen, leuk en gratis! Het materiaal dat je nodig hebt, is praktisch wat je al in huis hebt: wat je nodig hebt, is alleen de fantasie van plezier maken met de kinderen, en zelf weer een kind worden!

1. Je kunt een ontspannende windvanger maken om op het balkon of in de tuin te hangen: een zuchtje wind is voldoende om een ​​mooi geluid te horen!

Je kunt gebruiken wat je in huis hebt: oude kettingen, ijzeren buisjes, stukjes hout...

Advertisement

2. Natuurlijke bingo: op een eierdoos plak je labels met wat de kinderen in de tuin moeten zoeken. En dan kan de zoektocht beginnen!

3. Wat dacht je van een ontspannend aperitief met de kinderen of ze het samen met hun vrienden laten doen? Zet een opblaasbaar zwembad in een comfortabele hoek.

4. Ga samen wandelen en verzamel stenen die je daarna kunt verven!

5. Kinderen hebben een haat-liefde verhouding met het donker. Je kunt spelletjes organiseren, door er eerst voor te zorgen dat de ruimte veilig is.

Door fluorescerende toverstokken te kopen, kun je een magische sfeer creëren in het maanlicht!

Advertisement

6. Waterhonkbal! Probeer de met water gevulde ballonnen te raken. Een leuk en verfrissend spel.

7. Je zou een vogelhuisje kunnen maken. De kinderen kunnen zo voor wilde dieren zorgen

Advertisement

8. Op jacht naar de kleur: laat de kinderen iets zoeken in de tuin dat een bepaalde kleur heeft.

9. Wil je de allerkleinsten een paar minuten vermaken? Verven met water is het eenvoudigste dat je kunt doen.

Achter dit eenvoudige spel zit ook wat wetenschap!

Advertisement

10. Maak concentrische cirkels op de grond, die elk een score hebben: probeer dan met natte sponzen de hoogste score te halen!

Om plezier te hebben met de kinderen heb je niet altijd de nieuwste spelletjes nodig, en hoef je geen fortuin uit te geven aan wie weet welke ervaring: kinderen leren veel meer door plezier te hebben met simpele dingen!

Advertisement