10 toevallige ontdekkingen die mensen voor altijd rijk hebben gemaakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 toevallige ontdekkingen die mensen…
25 foto's die je op het eerste gezicht zullen verwarren met iets dat er niets mee te maken heeft 18 foto's van geparkeerde auto's waarvan je niet weet hoe je ze een logische verklaring moet geven

10 toevallige ontdekkingen die mensen voor altijd rijk hebben gemaakt

Door Janine
22.388
Advertisement

Wist je dat volgens een expert eenieder van ons zijn geluk kan vergroten? Je moet alleen een aantal regels volgen, oftewel: 1) nieuwe kennissen maken, ontspannen zijn en openstaan voor nieuwe kansen, 2) naar je zesde zintuig luisteren, 3) verwachten geluk te hebben, 4) proberen de gebeurtenissen opnieuw te evalueren die je als ongelukkig beschouwt. Waarschijnlijk hebben deze mensen deze maatregelen letterlijk opgevolgd, het is een feit dat ze met een meevaller de rijkste mensen op aarde zijn geworden!

Een gouden steen

Een Australische boer liep op zijn land met een metaaldetector om te zoeken naar een stuk metaal dat hij kwijt was: opeens gaf het apparaat een signaal af en de boer ontdekte een aantal kleine stukjes goud. Hij bleef dieper graven en vond uiteindelijk een agglomeratie van 5,5 kg goud, ter waarde van meer dan 300.000 dollar.

De superlijm

De alles-lijm werd toevallig ontdekt door een Amerikaanse chemicus in 1942: het team waar hij deel van uitmaakte, werkte aan een plastic dat de vizieren moesten vormen van de wapens die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt, wanneer de man per ongeluk een materiaal synthetiseerde met een hoge afdichtkracht. De lijm werd echter vele jaren later, in 1985, beroemd en genereerde een economisch verkeer van miljarden dollars.

Advertisement

De 14 jaar durende verborgen schat

Een man had stenen verzameld tijdens een van zijn vele wandelingen: in de emmer die hij bij zich droeg zat een bijzonder glanzende steen waar hij onmiddellijk verliefd op werd. Pas 14 jaar later besloot hij de steen door een expert te laten bekijken, zodoende ontdekte hij dat het een zeldzame zwarte opaal ter waarde van 3 miljoen dollar was: de steen kreeg de naam 'Royal Opal'.

De muur van munten

foto: pexels.com

Een groep kinderen had een verlaten huis ontdekt waar ze gingen spelen: op een dag vonden ze munten bij een muur die ze vervolgens aan hun ouders lieten zien. Deze laatsten, nieuwsgierig geworden, arriveerden ter plaatse en sloopten de muur. Ze ontdekten een tussenruimte vol met munten, waarvan sommige zeldzaam zijn ter waarde van 200 miljoen dollar.

De Pyura Chilensis

Als je ooit in de gebieden van Chili en Peru bent, hou je ogen dan wijd open: als je toevallig iets soortgelijks vindt, zul je voor een zeldzaamheid staan. Het is een ongewerveld zeedier die zeer wordt gewaardeerd in de keuken over de hele wereld, die zich uitsluitend in een kuststrook tussen Chili en Peru bevindt.

 
 

Ijsjes

Ijsjes zijn in 1905 ontstaan, toen een kind een glas water in de tuin achterliet met een stok erin. Vandaar het idee om iets lekkers te maken door fruitsiropen aan het water toe te voegen.

De uitvinding van de magnetron

Het lijkt erop dat ook de magnetronoven toevallig is uitgevonden: de ontdekking wordt toegeschreven aan Percy Spencer, werknemer van een Amerikaans bedrijf voor de nationale defensie, die ontdekte dat de radar van een magnetron in staat was zijn chocoladereep te laten smelten.

De ontdekking die de wereld veranderde

We weten dat penicilline in 1928 werd ontdekt door Alexander Fleming, maar minder bekend zijn de manieren waarop hij het ontdekte: het blijkt dat de arts na zijn vakantie voor een paar dagen terugkeerde naar zijn huis en de afwas vond waarvan hij had gegeten voordat hij vertrok, bedekt met schimmel. Toen hij de substantie analyseerde, ontdekte hij dat de schimmels de bacteriën hadden gedood. Vandaag kunnen we over dit krachtige antibioticum beschikken omdat Fleming vergat de afwas te doen.

Foto: Dr Graham Beards/Wikimedia

Coca Cola

foto: pixabay.com

John Pemberton creëerde het beroemde drankje om hoofdpijn te behandelen. Een van zijn assistenten was echter verward en mengde de bladeren en de steenvruchten van de cola met het koolzuurhoudende water en er kwam een sprankelend drankje uit.

Plotselinge miljonairs

Twee Engelse boeren gingen op zoek naar een verloren hamer door een van hen met een metaaldetector: in plaats van het werktuig, vonden ze een houten kist met metalen noppen. Er zat een schat van 15 miljoen dollar in: de twee leverden de vondst aan het British Museum en ontvingen een beloning van 2,3 miljoen dollar, die ze onderling deelden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt