5 overtuigende redenen waarom je beter lauw dan koud water zou moeten drinken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 overtuigende redenen waarom je beter…
Hoe je courgettes op je balkon kunt kweken en in hoeveelheid laten groeien Deze vis heeft de aandacht van iedereen getrokken: als je naar zijn bek kijkt, begrijp je waarom

5 overtuigende redenen waarom je beter lauw dan koud water zou moeten drinken

1.878
Advertisement

Misschien wist je al dat deskundigen adviseren 's ochtends twee glazen water te drinken, onmiddellijk na het ontwaken, om het lichaam na uren slaap te reactiveren en het onder de beste omstandigheden te plaatsen voordat je een nieuwe dag tegemoet gaat.

Aan dit advies willen we toevoegen dat om de gunstige effecten van het glas water op een lege maag te maximaliseren, het het beste zou zijn als het lauw water is. Volgens veel artsen zorgt deze "truc" voor een reeks positieve effecten die mensen snel zullen opmerken zodra ze deze gewoonte aannemen.

5 goede redenen om lauw water in plaats van koud water te drinken

foto: Pixabay.com

Velen van ons huiveren bij het idee alleen al, maar in werkelijkheid zijn de redenen om over te schakelen op lauw water talrijk en nuttig. Hier zijn er enkele:

  • Het metabolisme wordt sneller geactiveerd en met grotere kracht: wanneer we lauw water drinken, hoeft het lichaam in feite de tijd en vooral de energie niet te gebruiken om de temperatuur ervan te regelen, omdat het al dichter bij datgene zal zijn wat de interne omgeving van ons organisme kenmerkt.
  • De spijsvertering wordt vergemakkelijkt: warm of lauw water ondersteunt het werk van spijsverteringsenzymen die er bijvoorbeeld in slagen gemakkelijker vet op te lossen. Zoals we ons kunnen voorstellen, kan een goed werkende spijsvertering alleen maar extra voordelen bieden, zoals bijvoorbeeld...
  • Het verlichten van constipatieproblemen en het bevorderen van gewichtsverlies: gecombineerd met een regelmatige fysieke activiteit, heeft de gewoonte om warm water te drinken een algemene verbetering van de darmfuncties en dus van onze regelmaat en wat kan dit betekenen, dat het bovendien waarschijnlijk is dat je begint met wat kilo's af te vallen? Hieraan voegen we toe dat warm water de kracht heeft om onze dorst te lessen en ons vooral verzadigd te laten voelen en ons dus niet te veel snacks laat eten.
  • Het helpt ons om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen: een efficiëntere stofwisseling en een goede relatie met het toilet zijn twee elementen waardoor het lichaam gemakkelijker alles kan verwijderen wat zijn processen vertraagt en wat het afzwakt, bijvoorbeeld door het werk te faciliteren van systemen die zorgen voor het verwijderen van afval en toxische stoffen (exocriene klieren, huid, lymfestelsel, nieren, enz.).
  • Verlichten van menstruele krampen: natuurlijk kan het worden ingenomen in de vorm van kruidenthee die speciaal is gemaakt voor deze periode van de maand, maar zelfs eenvoudig warm water kan nuttig zijn voor vrouwen die worstelen met dit vervelende probleem.

Kortom... denk je niet dat het meer dan goede redenen zijn om deze gewoonte over te nemen?

foto: Pxhere
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt