Langer frisse en schone was met de wodka-truc

Janine image
door Janine

14 September 2023

Langer frisse en schone was met de wodka-truc
Advertisement

Denken om je uiterlijk, over hoe je jezelf presenteert, is zeker juist en gepast. Daarom dragen we zorg voor zowel onze kleding als onze persoonlijke hygiëne. Tijdens de warmste periodes van het jaar, zoals in de zomer, is het beslist onaangenaam om bezweet en naar ruikend te zijn. Vooral zweet is niet alleen onaangenaam vanwege de scherpe geur, maar zorgt er ook voor dat de huid aan onze kleding blijft kleven: onder de oksels ontstaan ​​de zo gehate kringen.

Normaal gesproken moet je, zodra je thuiskomt, de kleding die je aanhad bij de vuile was gooien. Maar met deze truc die we je gaan onthullen, is dit misschien niet nodig en kan het zelfs een uniek vleugje frisheid aan je wasgoed geven. Laten we samen de details ontdekken.

Advertisement

Hoe je gedragen kleding weer fris kunt laten ruiken

Hoe je gedragen kleding weer fris kunt laten ruiken

Freepik - Not the actual photo

Je zult ongetwijfeld moe en warm naar huis zijn teruggekeerd. Helaas kunnen zelfs de beste merken deodorants niet voorkomen dat – vooral in het geval van mannen – we zweten en daardoor "vlekken" op onze kleding ontstaan. Het kan frustrerend zijn om je voortdurend om te moeten kleden en gedwongen te worden om talloze wassen te draaien (die bovendien geld kosten).

Er is echter een volledig originele oplossing die aanzienlijke effecten kan hebben: wodka op kleding. Ja, je hebt het goed begrepen. De truc in kwestie voorziet erin om de alcohol op je kleding te spuiten: je giet het in een spuitbus en je bent klaar, of bijna klaar.

In feite hoef je alleen maar het strijkijzer te gebruiken – op de specifieke delen van het kledingstuk met de zweetplekken – om een ​​paar stoomwolkjes op enkele centimeters van het kledingstuk achter te laten: hierdoor verdampt een deel van de wodka, wat een sterke maar beslissende geur aan de betreffende kleding geeft. Wij raden je aan meerdere pogingen te ondernemen, te beginnen door de wodka te verdunnen met wat water en te beginnen met de binnenkant van een kledingstuk. Maar dit is nog niet alles.

Advertisement

Langer frisse en schone was

Langer frisse en schone was

Freepik - Not the actual photo

Deze truc kun je trouwens ook “uitbreiden” naar al je wasgoed: het wasgoed dat al schoon en geurig uit de wasmachine komt. Dankzij het hierboven genoemde mengsel is ​​het zelfs mogelijk om een ​​langduriger frisheid en een meer "intensievere" schone geur te krijgen.

Pak je spuitfles, dit keer goed verdund met water, en spuit je kleding in: het gevoel van frisheid zou nu exponentieel kunnen groeien!

Doe echter onder geen enkele omstandigheid/manier, wodka in de wasmachine. Gebruik de spuitbus slechts spaarzaam op je kledingstukken en besteed aandacht aan de meest delicate kledingstukken.

Advertisement