Roos: hoe je het permanent kunt elimineren met een paar eenvoudige stappen

Janine image
door Janine

17 September 2023

Roos: hoe je het permanent kunt elimineren met een paar eenvoudige stappen
Advertisement

We weten allemaal dat roos op de hoofdhuid verschijnt in de vorm van kleine witachtige schilfers die loskomen van de huid en op ons lichaam vallen. We zijn ons er ook van bewust dat, naast een vervelend lichamelijk probleem, de aanwezigheid van deze aandoening ons ook vanuit esthetisch oogpunt in ernstige problemen brengt.

Hoe kunnen we dit fenomeen tegengaan en definitief oplossen? Er zijn veel trucjes. Laten we proberen hier samen achter te komen.

Advertisement

Roos: hoe het te bestrijden en te voorkomen

Ongeacht onze leeftijd is het normaal dat het vervelende probleem van roos zich voordoet. Het oplossen ervan is niet eenvoudig, maar er zijn veel manieren om het te proberen.

Het eerste dat je moet doen bij het identificeren van dit probleem, is begrijpen welk type roos op je hoofdhuid aanwezig is. Er zijn twee macrotypes: vette roos en droge roos. Hoe herken je ze? Laten we eens kijken.

De eerste heeft een meer gelige kleur en gaat gepaard met constante en vervelende jeuk in de getroffen gebieden. In dit geval zorgt de overmatige productie van talg ervoor dat het haar slechts een zeer beperkte tijd schoon blijft, voordat het een vettig en helaas onaangenaam aspect krijgt voor degenen die er last van hebben.

Droge roos wordt daarentegen altijd gekenmerkt door kleine witte schilfers die op de huid verschijnen, maar de jeuk is in dit geval minder omdat de productie van overtollig talg minder is. Voor beide zijn er regels die moeten worden gevolgd, zodat je er voorgoed vanaf bent.

Advertisement

Hoe roos permanent te elimineren?

Hoe roos permanent te elimineren?

André Mouraux/Flickr

Om te proberen overtollige roos van onze huid te verwijderen en een vervelend fysiek maar ook esthetisch probleem te vermijden, zijn er enkele regels die we moeten volgen.

Allereerst, als het probleem droge roos is, moet je heel vaak wassen om de roos te laten verdwijnen. Als het probleem van vetachtige aard is, kan dit contraproductief blijken. Het is dus beter om dagelijks wassen te vermijden, maar hooguit twee tot drie keer per week, behalve uiteraard in bijzondere gevallen.

Om roos te voorkomen of onder controle te houden, is het beter om het hoofd niet te vaak aan te raken en te krabben. Dit voorkomt dat de productie van talg toeneemt, waardoor er veel meer witte schilfers verschijnen.

Wat veroorzaakt het en hoe kan het worden geëlimineerd...

Wat veroorzaakt het en hoe kan het worden geëlimineerd...

Pxfuel

Om roos te voorkomen en te bestrijden moet je echter ook op je levensstijl letten. Correcte voeding en fysieke activiteit zijn geweldige bondgenoten in de strijd tegen dit probleem. Als je te veel vet voedsel eet en niet voorzichtig bent met wat je drinkt, kan de aandoening verergeren of terugkeren. Het is dus beter om vet voedsel te vermijden, niet te veel alcohol te drinken en voldoende beweging te krijgen.

Iets anders dat je moet vermijden om de kwaal weg te nemen, is roken. Dit kan ook bijdragen aan roos en het elimineren ervan zal het verschil maken.

Het belangrijkste is, zoals deskundigen adviseren, dat je je huid verzorgt met de juiste producten en niet overmatig gebruik maakt van gels, haarlak en dergelijke die de hoofdhuid stresseren, en dat je op alle mogelijke manieren probeert een gezonde levensstijl te volgen. Uiteraard zijn dit slechts enkele maatregelen die je in de praktijk kunt brengen als het probleem licht is en niet aanhoudt. Anders is het altijd beter om contact op te nemen met je arts of een specialist om samen met hem te bespreken wat je moet doen.

Advertisement